Fel

IX. Európai Kerti Vasutak Találkozója

vasuttort3

IX. Európai Kerti Vasutak Találkozója

 

Augusztus harmadik hétvégéjén – aug. 22-23-ig – kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az Európai Kerti Vasutak Találkozója a Magyar Vasúttörténeti Parkban, idén az M2 gyerekcsatorna támogatásával.

pixel

pixel

 

vasuttort6

A rendezvény minden évben nagy sikert arat a látogatók körében, ugyanis a környező országok dízel- és gőzmozdonyainak kicsinyített másai vonulnak fel az apró sínpályán. Az idei rendezvény nagy újdonsága a híres NOHAB mozdony kicsinyített mása, melyet a Vasúttörténeti Park dolgozói készítenek el a találkozóra. A kismozdony hűen utánozza az eredeti nagy NOHAB-ot, csak kerti vasút méretre szabva.

 

vasuttort5

A program különlegessége, hogy a kismozdonyok mögé fel is ülhetnek a gyerekek és szüleik, és körbe utazhatják az alagúttal, tavacskával színesített kerti vasúti pályát.

Az Orient csarnokban különböző jellegű modellvasutak várják az érdeklődőket: mint például egy osztrák-magyar koprodukcióban felállított Dachberg terepasztal, egy amerikai rendszerű vasútmodell pálya és egy 18 m hosszú LEGO® kockákból épített terepasztal.

 

vasuttort2

A rendezvény főtámogatója, az M2 gyerekcsatorna sok színes programmal, igazi élményszigettel várja a kicsiket és szüleiket: a legbátrabbak a Hetedhét Gyerekhíradó műsorvezetőinek bőrébe bújva kipróbálhatják, milyen lehet híreket mondani vagy időjárást jelenteni, játszhatnak a TV Maci életnagyságú szobájában, sőt részt vehetnek jelmezes fotózásunkon, ahol Jelmeztárunk kincseibe bújva az egész család megörökítheti magát! Az M2 Élményszigeten sok szeretettel várja a látogatókat Süsü és a TV Maci is!

 

Természetesen a kerti vasút és a fenti színes program kavalkád mellett a Park interaktív szolgáltatásai is kipróbálhatóak, így a látogatók utazhatnak nagy gőzmozdonyon, lóvasúton, a Csajka sínautóban, vagy kipróbálhatták erejüket a kézihajtányon.

 

A rendezvény mindkét napon 10:00-18:00 óra között látogatható Budapesten, a Tatai út végén.

 

További információk: www.vasuttortenetipark.hu és www.facebook.com/vasuttortenetipark.hu

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása