Fel

Játék a jégkockákkal

2 (1)

Játék a jégkockákkal

Ugye sok szülő érzi úgy, hogy a hosszú nyári szünetben mindig valami új játékkal kell a gyerekeket elbűvölni. De ki bírja ezt pénztárcával? Most két teljesen egyszerű, s valóban nagyon olcsó, szinte ingyenes játékötleteket kínálunk nektek. Készíts jégkockákat! De most kivételesen ne az üdítőt hűtsd vele, hanem tanítsd rajzolni, játszani, hajózni a gyerekeket! Kreatív jégkockás játékok!

pixel

pixel

Hozzávalók:

Víz

Jégkocka tartó

festékek- tempera vagy akril

hurkapálca vagy nagyobb spatula

4

Fess jégkockával

Ennél a játéknál ugyanúgy készíts jégkockákat a jégkocka tartóban, érdemes, a hagyományos téglaformájút választani. Keverd össze a vizet a festékkel – ez lehet egy kis tempera, vagy akár akrilfesték. Majd tedd be a mélyhűtőbe. Mikor már összeállt, tegyél bele hurkapálcát, vagy spatulát.

Várd meg míg teljesen megfagy, s utána kezdődhet a játék! A megfagyott jégkockákat ki kell venni, s indulhat a festés. Érdemes a kis művészeket kivinni a teraszra, vagy a kertbe, ahol nagy lapokra festhetnek.

Egyre azonban figyeljetek, hogy ne nyalogassák a festékes jégkockákat!

8

 

Jégkocka flotta

Ugyanezzel az eljárással, mint előbb készíts jégkockákat. De itt inkább a hurkapálcákat tedd a kocka közepébe. Mikor megfagytak, vedd ki és a hurkapálcára tegyetek kis zászlókat. A hajózás pedig máris kezdődhet. Lavórba tegyél vizet, máris kész a hajóknak a tengere, tava. A játékban az a legérdekesebb, hogy a színes kishajók, ahogy kiolvadnak lassan megszínezik a vizet. Már ez is önmagában gyönyörű látvány.

Ezek a játékok nemcsak esztétikailag élmény a gyerekeknek, de a nagy melegben végre korlátozás nélkül játszhatnak a jégkockával!

3 (1)

AK

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása