Fel

Játék Céh – kiállítás a természetesség jegyében

jatekceh4a

Játék Céh – kiállítás a természetesség jegyében

 

Új kiállításra invitálja a Játék Céh a kicsiket, a játszani vágyó felnőtteket. Itt csak olyan játékokat láthatnak a látogatók, amelyek mind-mind egyedi művek, amelyek kizárólag természetes alapanyagokból készültek, s amelyeket a népművészet mesterei, iparművészek, képzőművészek készítettek. A helyszín: Biatorbágy, Faluház.

pixel

pixel

jatekceh3

Természetesség jegyében

A legtöbb kisgyerek élvezettel tapicskol a szappanhabban nemez labdát gyúrva, szeret fúrni-faragni, babaruhát varr a babájának, vagy csuhé angyalkát hajtogat a kézműves foglalkozáson. De mi történhet, ha ez az érdeklődés, a játékok szeretete, az alkotás öröme nem múlik el a gyermekévekkel, hanem megmarad, fejlődik, tanulásra, kísérletezésre sarkallja az embert. Erre a kérdésre kaphat különböző válaszokat a látogató a Játék Céh tagjainak kiállításán. Az alkotók közt népművészet mestere, iparművész, képzőművész, kézműves egyaránt található.

 

jatekceh7

Biatorbágy – Kiállítás

Az alkotások természetes anyagból, fából, textilből, gyapjúból, kukoricacsuhéból készülnek. Egyéni műalkotások mellett igényes, kreativitást fejlesztő sorozatgyártott játékok is szerepelnek. A kiállítást Borbély László művészettörténész nyitja meg.

 

A kiállítás megtekinthető 2015. május 26-ig munkanapokon 10 és 18 óra között.

A belépés ingyenes!

 

jatekceh5

A Játék Céhről:

Céhünk 1996-ban a kecskeméti Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhelyben azzal a céllal jött létre, hogy összefogja az ország különböző részein önállóan tevékenykedő játékkészítőket, közös szellemi műhelyt és közös bemutatkozási lehetőségeket biztosítva számukra.

Tagjaink közül sokan a hagyományos kézműves mesterségek művelői, a régi népi játékkultúra továbbéltetői, a Népművészet Mesterei, mások szintén ezekből a gyökerekből táplálkozva, és megújítva a mai kor formavilágához alkalmazkodva hozzák létre játékaikat.

 

jatekceh6

Tagjaink között vannak diplomás iparművészek, Fiatal Iparművészek Stúdió Egyesület tagjai és különböző játékpályázatokon díjazott autodidakta művészek is. Alkotóink önálló kiállításaikon is nagy sikerrel szerepelnek, bábelőadásokat is tartanak (Ládafia Műhely, Bergengócia).

Sokféle anyagból: fából, textilből, papírból, a természetben található anyagokból dolgozunk. Egyéni műalkotások mellett igényes, kreativitást fejlesztő sorozatgyártott játékok is születnek.

 

jatekceh4

A tárgyalkotáson kívül tanítunk is és mesterség bemutatókat, kézműves foglalkozásokat is vállalunk. Évente 2-3 alkalommal közös kiállítást rendezünk bel- és külföldön.

A Duna-Tisza Közi Népművészeti Egyesület játékszakosztályaként működünk, és sokan közülünk tagjai a Kiss Áron Magyar Játék Társaságnak.

 

http://jatekceh.blogspot.hu/

https://hu-hu.facebook.com/ceh.jatek

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása