Fel

Játszva visszarázódni az iskolába

iskolakezdes3

Játszva visszarázódni az iskolába

 

Melyik gyerek várja az iskolát? Hogyan frissítsük fel a régebben tanultakat? Azaz, hogyan rázódjanak vissza az iskolai évbe a gyerekek? Játszva, közösen még ez is könnyebb! Tippek, ötletek, hogy könnyen induljon az év! 

 

pixel

pixeliskolakezdes6

Rakjunk rendet kívül és belül 

Az első dolog, hogy egy kicsit szedjük össze a régi cuccokat. Poroljuk le a júniusban eltett könyveket! Pakoljuk ki a tavalyi tolltartót! Rakjunk rendet az asztalon, nézzük meg mi hiányzik, mit kell venni? Rendben van a tolltartó? Akár kedvezhetünk is egy-egy új dolog beszerzésével. Higgyétek el sokszor egy-egy szép toll, vagy szuper radír vagy épp egy ezerszínnel fogó ceruza is csodát tehet! S máris jobb kedvvel ülnek oda az asztalhoz. Érdemes beszerezni már most a bekötőpapírokat, a címkéket, vagy épp a hátizsákot!

Fontos, hogy ne csak az asztalon rakjunk rendet! Hanem beszélgessünk is a gyerekekkel! Meséltessük őket, mit szeretnének idén, hogyan várják a tanítást, kivel barátkoznának szívesen, vagy kivel nem, s miért? Nemcsak a külső rendrakás a fontos, hanem a belső is!

 

iskolakezdes4

Íróasztal csalogató

Ha esetleg még nincs, akkor itt az ideje, hogy szerezzetek be új íróasztalt! Ez már önmagában is élmény! A közös kiválasztás, hogy melyik fiókba mi kerül, a ceruzáknak hol lesz a helye stb. S utána következik, hogy igen az asztalhoz le kell ülni! Érdemes a tavalyi könyveket  átlapozni. Akár együtt is, hiszen melyik gyerek nem mutatná meg büszkén a tavalyi füzetét, vagy épp ne mesélne egy-egy anekdotát, hogy tavaly a matek órán ez meg az mit rontott el, vagy épp a tanár hogyan magyarázta el azt a képletet. Ilyenkor mi is meséljünk, s akár együtt is gyakorolhatunk. S máris elindult a játékos tanulás! De figyelem, csak óvatosan!

 

iskolakezdes7

Internetes tanulás

S, ha már unalmasak a könyvek, a megoldólapok, akkor irány az internet, s ezúttal legálisan! Akik már tudják használni a gépet, azok szabadságként élik meg, hogy végre az interneten tanulhatnak. A legkisebbeknek pont kiváló alkalom, hogy megtanulják, mi mire való! A sikerélmény garantált lesz, higgyétek el! S itt a reklám helye:  Az egyik legjobb program a tanulásra  a www.okosdoboz.hu oldal, ahol első osztálytól a negyedikig  tehetik próbára a gyerekek a tudásukat! De még a nagycsoportos óvodások is kipróbálhatják, vagy épp a most elsőbe készülő lurkók is! A játékok itt valóban színesek, szagosak, könnyen kezelhető rendszerbe rakva, s a végén jutalmazva. Melyik feladatért hány százalékot kapsz! A játékos megmérettetés pedig szárnyakat ad!

 

okosdoboz1

Okos doboz

S, ha még ez is kevés lenne, akkor irány az egyszervolt.hu oldal, ahol a játékok rovat alatt csupa képességfejlesztő, okosító játékokat találhattok! 

 

AK

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása