Fel

Lányok és a smink – Vélemények

smink1

Lányok és a smink – Vélemények

 

Ahány szülő, annyi vélemény. Te engeded? Hány éves kortól számít ez normálisnak?

pixel

pixel

smink8

Amikor még mi voltunk iskolások, akkor bizony még a pedagógusoknak is volt idejük illetve hatáskörük arra, hogy szabályozzák az iskolai divatozást. Sem a hajfestést sem a körömlakkozást és ugyanúgy a sminkelést sem nézték jó szemmel.

Nemhogy nem nézték jó szemmel, büntetés járt érte. Ez a szabály mindenkire vonatkozott és mivel nem volt kivétel, így senki sem lázadt ez ellen. A mostani általános iskolákban, gimnáziumokban már más a helyzet. Persze mindig vannak kivételek, de az legtöbb iskolában már lazítottak ezeken a szabályokon. Az általános iskolákban többnyire még most is tiltott a lakk, a smink és a hajfesték, de felső tagozatban már azért ezt nem veszik olyan komolyan. A gimnáziumokban pedig már szinte mindent lehet.

Vajon ez normális? Vagy inkább az volt a helyes ami régen volt?

 

smink5

Kevesebbet foglalkozzunk a külsőnkkel, többet a belsőnkkel

Mondta ezt egy édesanya, akinek alsó tagozatos kislánya van. Nem tartja helyesnek ezeket a szépészeti módszereket ilyen kicsi korban. Elmondása szerint bőven ráérnek még ezzel foglalkozni, különben sem egészséges a kicsik testét semmilyen kozmetikai szerrel kenegetni.

“A gyerekek szépsége a természetességben rejlik, nincs szükségük semmire, mert ezek mind csak elcsúnyítják őket. Gimnazista korában is meggondolom majd, hogy mit engedek meg és mit nem. Később már úgy sem lesz beleszólásunk, legalább addig ne sminkelje magát.”

 

 

smink3

Lehet egy kicsit “csalni”, de nem az iskolában!

Egy másik család véleménye az, hogy az általános iskolába nem való a smink, a lakk, a hajfesték. De a nagyobb szünetek alatt, mint például a nyári vagy a téli vakáció, nem dől össze a világ egy kis körömlakktól vagy szemhéjpúdertől. A szépség iránti érdeklődés teljesen normális, csak tudni kell a helyén kezelni.

“Szerintünk nem probléma ha a lányunk érdeklődik a szépészeti dolgok iránt, csak azt kell neki megtanítani, hogy mit mikor és hol szabad viselni. Felső tagozatos korában már kevésbé fogunk beleszólni, a gimnáziumban meg már úgy is mindenkinek szabad, tehát felesleges tiltani.”

 

 

smink6

Nem ezen múlik a gyermek tudása

Egy harmadik család véleménye pedig az, hogy egy halvány színű körömlakk vagy egy kis szempillaspirál nem a világ vége még alsó tagozatban sem. Persze nem minden nap, de néha meg szabad engedni. Nem fog emiatt jobban vagy rosszabbul teljesíteni az iskolában, nem múlik ezen semmi. Felső tagozatban már viselhet szempillaspirált vagy szemhéjfestéket, hiszen akkor már nem olyan kicsi. A gimnáziumban pedig azt csinál amit jónak lát, de azért azt nem engednék, hogy hülyét csináljon magából.

“Nem érdemes megtiltani azt, amit mindenki másnak lehet. Ezzel csak a család ellen fordítanánk a gyereket egy olyan ügy miatt, ami nem is lényeges. Inkább egy olyan megoldást kell találni, amit mindenki el tud fogadni”

 

 

forrás: www.kicsisziv.hu

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása