Fel

Újra Szabadfogású Számítógép verseny

gyerek-szamitogep

Újra Szabadfogású Számítógép verseny

A C3 Kulturális és Kommunikációs Központ idén tizedik alkalommal rendezi meg <19 Szabadfogású Számítógép versenyét. Az idei nevezési időszak október 22-én éjfélkor zárul. Nevezni lehet bármivel, ami számítógéppel készül: legyen az rajz, animáció, zene, játék, honlap, portál, kiegészítő alkalmazás, mobilkommunikációs fejlesztés, robot, saját készítésű szoftver vagy hardver, feltéve, ha az alkotó nem töltötte még be a 19. életévét.

9 év 4500 pályázat

A <19 Szabadfogású Számítógép versenyre beadott pályamunkák rendkívül izgalmasak és magas színvonalúak, az elmúlt évek során a közönség is meggyőződhetett arról, hogy a magyar tizenévesek által készített számítógépes munkák nemzetközi mezőnyben is kiemelkedőek. A verseny nyitott műfaj, technika és téma tekintetében, csak számítógéppel kell készülnie a pályaműnek. Ezzel a verseny kiírója minél tágabb lehetőséget kíván nyújtani a pályázóknak olyan nem szokványos, meglepetésszerű művek létrejöttéhez, amik a technikán túl elsősorban kreatívak és van személyes mondanivalójuk. Az elmúlt 9 évben közel 4500 érvényes pályázat érkezett a versenyre.

A legmeglepőbb, kreatívabb, fantáziadúsabb alkotásokat november 30. és december 2. között a Design Terminálban mutatja be a C3, ami idén kibővül az elmúlt kilenc év nyerteseinek válogatott alkotásaival, bemutatva pályájukat, sikereiket, az elmúlt évek alatt szerzett tapasztalataikat. Emellett a verseny legjobbjai értékes díjakat kapnak: ösztöndíj, notebook, játékkonzol, mobiltelefon, számítógépes eszközök. Három díjazott fiatalnak pedig lehetősége nyílik arra, hogy 2013-ban elutazzon az együttműködő partnerek versenyére, fesztiváljára – Zürichbe, Drezdába vagy Linzbe –, ahol bemutathatják nyertes alkotásukat.

A nyertes pályamunkák mellett immár több éve három külföldi szakmai partner, illetve verseny – a német MB21 (Medienkulturzentrum), az osztrák U19 – Create Your World (Ars Electronica), valamint a svájci bugnplay.ch (Migros-Kulturprozent) – egy-egy díjazott alkotása is megtekinthető a kiállításokon, így a látogatók betekintést kaphatnak a külföldi fiatalok által képviselt trendekbe is.

 

Nevezni a verseny weboldalán lehet:

http://verseny.c3.hu/2012/

Facebook oldalunk friss hírekkel itt található:

http://www.facebook.com/19SzabadfogasuSzamitogepVerseny

Határidő: 2012. október 22.

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása