Fel

Jubileumi XV. Budapesti Nagy Sportágválasztó

asport1

Jubileumi XV. Budapesti Nagy Sportágválasztó

pixel
Szeptemberben a tanévkezdéssel szinte minden családban felmerül a kérdés: milyen sportágat válasszunk a gyereknek? A válaszadáshoz, a sportágválasztáshoz adhat hathatós segítséget a Nagy Sportágválasztó legújabb rendezvénye.

pixel

pixel

asport3

2014. szeptember 19-20. (péntek, szombat) újra megrendezik országszerte a Nagy Sportágválasztó rendezvényt. Budapesten, a Merkapt Sportközpontban (Budapest, X., Maglódi út 12/A) lesz, ahova a belépés ingyenes.

 

A rendezvény lényege, hogy a látogatók ne csak nézzék az egyes sportbemutatókat, hanem aktív részesei legyenek maguk is az eseménynek, vegyék kezükbe a sporteszközöket, próbálják ki a megjelenő sportágakat, tapasztalják meg az egyes mozgásformák lényegét, hangulatát.  „Ízleljék meg” a sportot, szerezzenek pozitív sportélményeket. A kipróbálás lehetősége persze nem csak a gyerekeknek adott, hanem a tinédzsereknek, felnőtteknek, sőt a nyugdíjasoknak is, hiszen a sportolást nem lehet sem túl korán, sem túl későn elkezdeni.

A szeptemberi, jubileumi XV. Budapesti Nagy Sportágválasztó fővédnöke: Áder János, Magyarország köztársasági elnöke.

asport4

A szeptember 19-20-i Budapesti Nagy Sportágválasztó ismét közel 100 kipróbálható sportággal, számos aktivitással, kísérőprogrammal és nagyon sok olimpiai, világ- és Európa-bajnokkal várja a sport szerelmeseit és persze azokat is, akik még nem estek szerelembe.

 

A megjelenő sportági paletta igen széles: nyári és téli sportágak, küzdősportok, labdasportok, egyéni- és csapatsportágak, vizes és „szárazföldi”, klasszikus és újdonságnak számítók egyaránt képviseltetik majd magukat igazi sport-kalandparkká változtatva a helyszínt. Az eseményen kipróbálhatóak lesznek az olimpiai és nem olimpiai, versenysportként vagy szabadidős sportként űzhetők egyaránt. Arról, hogy a megjelenő sportágak milyen érdekes aktivitásokkal készülnek, és hogy milyen neves személyiségekkel lehet a helyszínen találkozni, a folyamatosan frissülő rendezvény-honlapon, illetve a facebook oldalon lehet tájékozódni.

A 9 és 17 óra között nyitva tartó rendezvény pénteki napja elsősorban az előre bejelentkezett, oktatási intézményekből érkező óvodai, iskolai csoportoknak van fenntartva, szombaton pedig a nagyközönséget a családokat várják a szervezők.

asport2

JÓTÉKONYSÁGI AKCIÓ

A szeptember 19-20-i, jubileumi XV. Budapesti Nagy Sportágválasztóhoz jótékonysági akció is kapcsolódik. A szervezők arra kérik a látogatókat, gyerekeket, családokat, hogy hozzák el a már számukra nélkülözhető sporteszközeiket, sportruházataikat, hogy az adományokat olyanokhoz juttathassák el, akiknek ez nagy segítséget jelent. A nehéz sorsú, anyagi gondokkal küzdő vagy éppen fogyatékkal élő gyerekek sportolásának elkezdését természetesen pénzbeli adományokkal is lehet segíteni a rendezvényen, az adománygyűjtő-ládákba helyezett támogatásokkal.

 

sport3

„A CSALÁDOM A SZPONZOROM” – ESSZÉPÁLYÁZAT

Minden fiatal mögött ott állnak a szülők, a családtagok, akik segítik gyermekeik érvényesülését a sport vagy a művészet területén. Itt a lehetőség, hogy a fiatalok nyilvános köszönetet mondjanak családjuknak, akik a biztos hátteret jelentik számukra! A fogalmazásokban, esszékben a pályázók saját szavaikkal mutathatják be  azt a támogatást, amit sportolásukhoz, művészeti, zenei nevelésükhöz szüleik, családtagjaik biztosítanak számukra. Az írásokban egyben kifejezhetik hálájukat családjuknak, akik valójában a legnagyobb szponzoruk.  A Nagy Sportágválasztó, a Nagy Hangszerválasztó, a MOL és az Új Európa Alapítvány által kiírt pályázat benyújtási határideje: 2014. szeptember 10-én volt. Az eredményhirdetésre a 2014. szeptember 19-20-i, XV. Budapesti Nagy Sportágválasztón kerül sor.

 

A fővárosi eseményen túl, szeptemberben több regionális helyszínen is lesz Nagy Sportágválasztó!

 

Szeptemberi regionális rendezvények

Cegléd – 2014. szeptember 5-6.

Paks – 2014. szeptember 5.

Szentendre – 2014. szeptember 5-6.

Szombathely – 2014. szeptember 5-6.

Siófok – 2014. szeptember 12-13.

Orosháza – 2014. szeptember 26-27.

Pápa – 2014. szeptember 26-27.

Hódmezővásárhely – 2014. szeptember 26-27.

Szentes – 2014. szeptember 26-27.

 

sport2

2014. szeptember 19-20. (péntek, szombat)

Helyszín: Merkapt Sportközpont (Budapest, X., Maglódi út 12/A)

A BELÉPÉS INGYENES!

További információ: www.sportagvalaszto.hu

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása