Fel

Kaláka – Ragyog a mindenség

kalaka2

Kaláka – Ragyog a mindenség

pixel
Kaláka koncert  a Müpában, ezúttal a nemrég megjelent lemezüket mutatják be a közönségnek. 2014. október 31. péntek 16:00 órakor a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. 

pixel

pixel

kalaka4

A Kaláka történetétől elválaszthatatlanok gyereklemezei és gyerekeknek szóló koncertjei. Az együttes első gyereklemeze, A pelikán 1985-ben jelent meg – és lett a Kaláka első aranylemeze –, majd Az én szívemben boldogok a tárgyak, a Bőrönd Ödön, az Ukulele, a Madáretető és a Nálatok laknak-e állatok? következett. Megannyi klasszikus.

Ami pedig koncertjeiket illeti, azok rendkívüli sikerének titka nemcsak a ragyogó dalokban rejlik, hanem abban is, ahogy a gyerekeket bevonják az előadásokba. Az együttes tagjai egykor valamennyien a Lorántffy Zsuzsanna Ének-zenei Általános Iskolába jártak, így a Kodály-módszer tudatos alkalmazóivá váltak.

Legújabb gyermeklemezük, a Ragyog a mindenség számait a kortárs erdélyi irodalom huszonnégy költőjének egy-egy gyerekverse alkotja. Az együttes valamennyi tagja hat-hat dalt jegyez a korongon. Ezeket játsszák a koncerten is, de persze nem feledkeznek meg korábbi gyerekslágereikről sem.

kalaka5 Becze Gábor, Radványi Balázs, Gryllus Vilmos, Gryllus Dániel

pixel

Becze Gábor

ének, nagybőgő, gitár

Gryllus Dániel

ének, furulyák, citera, pánsíp, klarinét, tárogató

Gryllus Vilmos

ének, cselló, gitár, charango, koboz, doromb

Radványi Balázs

ének, mandolin, 12 húros gitár, ukulele, cuatro, brácsa, kalimba

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása