Fel

Karácsonyi dekorációs trend 2014

karifa4

Karácsonyi dekorációs trend 2014

A karácsonyi színek örök klasszikusai a piros, a zöld és az arany, de minden évben vannak új és újabb divatirányzatok, melyek befolyásolhatják döntésünket, milyen is legyen idén a karácsonyi dekoráció?

pixel

pixel

karifa8

Zsákvászon

A zsákvászon már néhány éve jelen van a dekorációs kellékek palettáján, idén azonban párosítsuk lágy arany, krém és pezsgőszínnel, vagy adjunk hozzá barna színeket és erdei állatfigurákat.

 

karifa6

Jégvilág

A fehér szín évről évre egyre népszerűbb karácsonyi dekorációs szín, idén azonban kiegészül havas hatású textilekkel és átlátszó üvegdíszekkel a rendkívül elegáns hatás érdekében. Ha inkább egy kis mókára vágyunk, adjunk a fehérhez jegesmedvéket, rénszarvasokat és mókusokat.

 

karifa1

Ragyogás

Az idei év egyik újdonságai a strasszos díszek, ezüst, pezsgő és más trendi színekben, mint pl sárga. A Karácsony mindig is a csillogásról szólt, de ezek díszek a ragyogást egy magasabb szintre emelik.

 

karifa3

Pezsgőszín

A pezsgőszín, ez a lágy tóusú, halvány aranyszín több éve töretlen népszerűségnek örvend a karácsonyi színtrendek közt. Idén használhatjuk önmagában is, ha nagyon elegáns hatást szeretnénk elérni, de párosíthatjuk is natúr, bronz és barna színekkel. A pezsgőszín a karácsonyi színek állócsillaga, csak a kapcsolódó színek változnak évről-évre.

 

karifa9

Piros és zöld

Egy igazi klasszikus párosítás. Az elmúlt években a pirosat almazölddel vagy kiwizölddel párosítottuk, idén megjelent a kissé hagyományosabb smaragdzöld is a palettán., ugyanakkor a halványabb zöld színek is jelen vannak, elsősorban a mókás dekorációkban. Korábban a pirosat és a zöldet arannyal vagy ezüsttel párosítottuk, idén divatosabb fehérrel vegyíteni.

 

karifa2

Színes sávok

Tavaly nagy divatja volt a sávos mintának, elsősorban a háztartási kellékek terén. Idén azonban a sávminta betört a karácsonyi színvilágba is. Különlegesek a sávmintás üvegdíszek és a cikk-cakk mintás szalagok. Nagy kedvencek ebben az irányzatban a nyomtatott mintás zsákvászon szalagok, kontrasztos színösszeállításban, mint pl piros-fehér, vagy fekete-fehér.

 

karifa5

Csak természetesen

Újra hódítanak a természetes hatású, elsősorban fából készült dekorációs kellékek. Sok fából készült dísz és dekorációs elem jellemzi ezt a trendet, de kiegészíthetjük más színekkel is, elsősorban bronzzal és pezsgővel, de egy kevés pirossal is meleg hatást érhetünk el.

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása