Fel

Papírszínházi bemutató a Mu Színházban

papir5

Papírszínházi bemutató a Mu Színházban

pixel

Ősbemutatóval mutatkozik be az Elefáni Papírszínház a Mu Színházban. Mikulás után egy nappal – december 7-én 10 órakor –  rejtélyek és egy izgalmas nyomozás során ismerkedhetünk meg a Tél királyával és a három hóemberrel.
pixel

pixel

papir2

Képzelet- és szövegértés-fejlesztő módszer óvodások és kisiskolások számára

Egy problémamegoldó mesét láthatnak a gyerekek, amely előtt, alatt és a végén feladatokat kapnak, s a problémát közösen bontják ki, oldják meg, Boros Luca segítségével.

A mese végén senki nem távozhat üres kézzel!

papir3

Az előadás időtartama feldolgozó foglalkozással együtt: 45-50 perc

3-6 éves korig ajánljuk

 

Gombóc, gombóc, hógombóc…

Három hóember levelet kap a Tél királyától. Nagyon örülnek, mert látogatóba jön hozzájuk a havak ura, s egy különleges kisfiú udvarába fogja kiválasztani egyikőjüket. A  hóemberek azonnal versenyezni kezdenek, hiszen a különleges kisfiúnak csakis különleges hóember állhat az udvarában. A versenyt megzavarja egy ijesztő hang, a csoki torták eltűnnek, s nem marad más választásuk, meg kell találniuk a tettest.

Hogy ki a tettes? Hogyan kerülnek fogságba a hóemberek és ki mehet a kisfiú udvarába? – az előadáson kiderül.

papir1

Alkotó, Előadó: Boros Luca

Dramaturg: Nagy Orsolya

Zene: Tóth Orsika

Báb, díszlet: Tóth Eszter, Csató Máté

 

Mi a papírszínház?

A 18-19. században a színházba járó emberek igényelték, hogy otthonukban, egy miniatűr világban, kicsi papírfigurákat mozgatva, újraéljék színházi élményeiket. Saját örömükre és időtöltésükre készült a kis színház, amely több volt holmi játékdarabnál.

E színház izgalmas sajátossága, hogy akár egyetlen egy ember képes vele eljátszani egy drámát, elmesélni egy mesét a saját hangján, a díszletek és a dróton mozgatható bábuk segítségével.

Boros Luca, az egyszemélyes társulat alapítója pedagógusként és színházi szaknevelőként (jelenleg a Színház- és Filmművészeti Egyetemen végzi tanulmányait) keresi a lehetőségeket, hogy segítse a gyerekeket a problémák felismerésében és megoldásában. Ebben nagy segítségére van Elefáni, a mesélő elefántlány 2011. decembere óta.

 

Jegyvásárlás:

jegyár gyerekeknek: 700 Ft

Felnőtt kísérők számára a belépés ingyenes.

Előzetes foglalás szükséges!

Jegyek korlátozott számban, a színház pénztárában kaphatók.

Foglalhatók telefonon hétköznap 10.00-18.00 óra között: (36)1 – 2094014;

e-mailen: szinhaz@mu.hu

www.elpsz.hu

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása