Fel

A Karib-tenger kaktuszai

kaktusz1

A Karib-tenger kaktuszai

Szeptember 8-10- ig, az ELTE Füvészkertben, a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete szervezésében.

 

A karibi szigetvilágról a fehérhomokos kókuszpálmás tenger partok, égszínkék óceán, korallzátonyok színes világa és a karibi lakosok örökké vidám életfelfogása jut eszünkbe. Bármilyen furcsa is ez a valóban trópusi szigetvilág igen nagy számban kaktuszok otthonául is szolgál!

kaktusz5

 

Ezen egzotikus növény csodák tárlatára invitálja a növény kedvelőket a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete
2017. szeptember 8-10. között naponta 9-től- 17 óráig!
az ELTE Füvészkertjében (Budapest VIII. Illés u. 25.)

A növényeket természetes környezetüket megjelenítve mutatják be a kaktuszgyűjtők, élőhelyi fotókkal társítva, a karibi növényvilágot.

 

kaktusz4

 

A kiállításon bemutatásra kerülnek a ritkán látható és Dr. Mészáros Zoltán által először leírt kubai Dinnyekaktuszok /Melocactus nemzetség/, melegkedvelő oszlop kaktuszok, de megjelennek az epifita kaktusz fajok is endemikus orchideák és broméliák társaságában. Ezen kívül az országos kiállításhoz híven láthatók lesznek vegyes kaktusz gyűjtemények és fajokra specializált szakmai gyűjtemények is.
Kiállítás ideje alatt növénybörze, gyermekfoglalkoztató, a megfáradt vendégeket étel, ital és kávé kínálat várja a kora őszi hangulatot megidéző Füvészkertben!

 

kaktusz2

 

Kiállításunk egyben emlékkiállítás, az idén elhunyt Farkas János izsáki gyűjtő szakmai életútját idézzük meg személyes kaktuszos tárgyaival és növényeivel. Farkas János a kaktológia külföldön is ismert szakembere, a legnagyobb fajszámú hazai magán gyűjtemény létrehozója volt!
Rendezvényünkre szeretettel várunk minden növénybarátot!

 

www.kaktuszgyujtok.hu

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása