Fel

Képzeletműhely – a Cartoon Network pályázata

cartoon-palyazat1

Képzeletműhely – a Cartoon Network pályázata

A Cartoon Network idén is megrendezi nagyszabású kreatív pályázatát. Rajz, képes forgatókönyv, animációs pályázat.

 

pixel

pixel

 

cartoon-palyazat5

 

Az egyedi animációs világáról közismert Cartoon Network csatorna a tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén ismét meghirdeti nagyszabású pályázatát, a Cartoon Network Képzeletműhelyt, amelyre ifjú animáció-rajongók, rajztehetségek vagy egyszerűen csak alkotó kedvű, 0-15 éves gyerekek műveit várja rajz, képes forgatókönyv, animáció, film kategóriában.

A 2016. augusztus 31-ig tartó pályázat három kategóriájának összesen kilenc hazai nyertese komoly díjakkal gazdagodhat: a kategória győztesek művei megjelennek a Cartoon Network csatornán, a második helyezett művek a BOOKR Kids mesetableteken, illetve mind a kilenc győztes mű alkotója nyer egy-egy BOOKR Kids mesetabletet.

 

cartoon-palyazat2

 

A pályázatot övező érdeklődést mi sem bizonyítja jobban, mint hogy tavaly összesen 1670 pályamű érkezett, ami a hazai csatorna életében egyedülálló eredmény. A Cartoon Network, ez alkalomból készült nagyszabású és színvonalas szórakoztató-edukációs mini oldalán tippek és ötletek, animációs műhelytitkok, érdekességek, klipek, játékok, játékos feladatok segítik a fiatal alkotókat munkájuk során, illetve azok, akik csupán érdeklődnek, olyan szórakoztató platformon nyernek betekintést az animáció világába, amely komplexitásával és játékosságával a – legifjabbaktól az idősebb animáció rajongókig – mindenki számára élvezetes és tanulságos időtöltést nyújt.

A gyerekek nemcsak a weboldalon és az iskolákban találkozhatnak a programmal, de júliusban négy hetes balatoni roadshow keretében is alkalmuk nyílik belekóstolni az animáció világába.

 

cartoon-palyazat6

A csatorna nemcsak online felületén buzdít a pályázatra való jelentkezésre, de a kezdeményezést eljuttatja a közoktatási intézményekbe is: több száz általános iskola számára teszi elérhetővé kiváló hazai szaktanárok segítségével kidolgozott, komplett, hiánypótló óraterveit, eszközeit, alkotást segítő segédanyagait, amelyek útmutatóul szolgálnak a hazai rajztanárok, művészeti csoportok vezetőinek, hogyan oktassák közérthető, játékos és a korosztálynak megfelelő formában az animáció alapjait.

Cartoon Network régóta egyedülálló munkát végez a nemzetközi animációs tehetségek felkutatásában, gondozásában és a jövő rajzfilm tehetségeinek kinevelésében, akinek kezei közül, a csatorna londoni és Los Angeles-i székhelyű stúdiójából világhírű sorozatok kerülnek ki. E szellemiséggel áll összhangban e mostani kezdeményezés is.

 

cartoon-palyazat3

A csatorna egészen augusztis 31-ig várja a pályaműveket a

http://www.imaginationstudios-palyazat.cartoonnetwork.hu/ oldalon.

A pályázók pedig a Képzeletműhely oldalból meríthetnek ihletet:

http://imaginationstudios.cartoonnetwork.hu/studio-tour/

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása