Fel

Két év után ismét itt a Budapesti Nagy Sportágválasztó

unnamed

Két év után ismét itt a Budapesti Nagy Sportágválasztó

2019 szeptemberében közölhettünk hírt utoljára a méltán népszerű és országos szinten közkedvelt szabadidős sporteseményről, a Kőbányán minden esztendőben két alkalommal megrendezésre kerülő Budapesti Nagy Sportágválasztóról. A Covid-19 világjárvány ahogyan a hétköznapjainkat, a munkánkat, a szórakozásunkat egyszóval az életünket formálta át, úgy természetesen a tömegrendezvények megtartását is ellehetetlenítette.

Azonban két év elteltével most újra lehetőségünk nyílik a nagyközönség elé tárni azt a sportági és zenei palettát, mely során minden kis – és nagygyermek, sportos és kevésbé sportos felnőtt, fiatal és idős egyaránt megtalálhatja a számára legmegfelelőbb mozgásformát és/vagy hangszert.

A sportági helyszíneken szakképzett edzők útmutatása alapján lehet kipróbálni bármely sportágat, legyen az egyéni vagy csapat, technikai vagy küzdő, labdás vagy táncos mozgásforma. A színpadon egymást követik majd a bemutatók és nyílt edzések, melyek során a látogatók az alapokon túl is beleláthatnak egy-egy sportág világába. A teljesség igénye nélkül az őszi Nagy Sportágválasztón az érdeklődők megismerhetik a kajak-kenut, birkózást, az airsoft-ot, a cheerleading-et, a curling-et, a fallabdát, a judo-t, a karate több típusát is, a hegyikerékpárt, a lovassportot, a snookert, a sportlövészetet, a teniszt és a tollaslabdát is.

Emellett a tovább fejlődő, szépülő Zeneliget csodás környezetet teremt arra, hogy a gyermekek és felnőttek egyaránt belekóstoljanak a zene világába. Itt szintén szakképzett oktatók mutatják be egy-egy ismert vagy kevésbé ismert hangszer történetét, működését, legérdekesebb és legfontosabb jellemzőit.

A rendkívül sikeres – 6 aranyérmet, 7 ezüstérmet, 7 bronzérmet és még több pontszerző helyet hozó – tokiói olimpia után célunk továbbá, hogy minél több olimpiai bajnokot, dobogós vagy pontszerző helyen végzett magyar sportolót, a magyar küldöttség minél több tagját a rendezvényre csábítsuk, hiszen nincs is annál nagyobb motiváció, inspiráció mikor a jövő nemzedéke igazi példaképekkel, bajnokokkal, élsportolókkal találkozhat.

A Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztóra szeptember 10-11-én (péntek-szombat) kerül sor a Merkapt Sportközpontban (Budapest, X. kerület, Maglódi út 12/a), 9:00 és 17:00 óra között.

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni a Sportágválasztó weboldalán van lehetőség, ahol minden fontos információt megtalálhatnak az eseménnyel kapcsolatban!

A szervezők a legkisebbektől a legidősebbekig minden érdeklődőt szeretettel várnak. Hiszen a sportot sosem lehet elég korán elkezdeni – és sosem késő újrakezdeni!

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása