Fel

Medencék, tavak – 5+2 jó tanács, hogy biztonságban tudd a gyerekedet!

Child with watermelon inflatable ring in swimming pool. Little girl learning to swim in outdoor pool of tropical resort. Kid eye wear. Water toys and floats for kids. Healthy sport for children.

Medencék, tavak – 5+2 jó tanács, hogy biztonságban tudd a gyerekedet!

A nyári hőségben a legjobb pancsolni a medencében, vagy esetleg szabadtéri tavakban. De egy -két szabályt fontos, hogy betarts. Figyelj oda gyermekedre, hogy a nyári pancsolás valóban örömteli legyen!

  1. Mindenféle medencetípusnál a legfőbb szabály, hogy mindig felnőtt felügyelet mellett engedjük be a gyereket a vízbe! Kisgyerekeknél fontos, hogy még ha alacsony is a víz, akkor is tegyünk rá úszógumit.
  2. Ha otthoni medencénk van, akkor ha lehet vegyük körbe korláttal, hogy ne lehessen még véletlenül sem beleesni.  A földbeásott medencék, vagy a kerti tavak egész évben veszélyesek lehetnek, ezért érdemes ezt a beruházást elvégezni.
  3. A nagy hőségben soha ne hirtelen ugorjanak bele a gyerekek a medencébe, vagy a szabadtéri vízbe. Tanítsuk meg nekik, hogy miképp kell lehűteniük a testüket! Először mindig vizezzék be magukat, vagy mi vizezzük be őket! Főleg a mellkasi részt, a csuklókat és a lábakat!
  4. A medencék melletti elektromos berendezéseket mindig kapcsoljuk ki, amikor a gyerekek a vízben vannak!
  5. Fontos, hogy tisztítsuk ki a medencét. Nemcsak a gyerekek szeretnek fürödni a vízben, hanem a bogarak is. S sokszor egy-egy bogár akár veszélyes is lehet! Mindig győződjünk meg róla, hogy nincs-e méhecske, vagy darázs a vízben! Tanítsuk meg a gyerekeket arra is, hogy ha fürdés közben érkezik egy vérszívó, akkor inkább menjen el onnan, ne kezdje el kergetni a darazsat. Így elkerülhető a baleset!
  6. Ugrálni tilos! Ezt nem elég sokszor hangoztatni. Fontos, hogy mindig ellenőrizzük a víz mélységét, s erre figyelmeztessük a gyerekeket is. Csak mély vízbe szabad ugrálni – s otthoni, kis medencéknél meg kimondottan tilos!
  7. Ha a medencék mellé nasikat, italokat teszünk ki, akkor fontos, hogy ne üvegpohárba vigyük oda. Nagyon balesetveszélyes, mert ha eltörik egy pohár, s a szilánk a földre esik, akkor könnyen belel léphet a gyerek.

Happy little kid boy having fun in an swimming pool. Active happy preschool child learning to swim. with safe floaties or swimmies. Family, vacations, summer concept.

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása