Fel

Meseséta – Így kell járni, úgy kell járni

meseseta1 (3)

Meseséta – Így kell járni, úgy kell járni

Van kedvetek sétálni a várban, egy kicsit bolondozni, s a séta után előadást nézni a TRIP hajón? Ha igen, akkor ez a program nektek lett kitalálva. Július 24-én két turnusban is látogatható a Meseséta című program, amely kb. 50 perces séta a Budai Várban, a Budavári Sikló és a  Mátyás templom között. A kisérő Mátyás király udvari bolondja lesz, aki elkalauzolja a látogatókat a Budai Vár izgalmas helyeire. A séta távja kb. 800 méter, s a programot követően a Battyhány téri kikötőben a program aTRIP hajón folytatódik. Itt a Kisvakond a nagyvárosban című mesemusicalt láthatjátok. 

 

A Mesehajó talán ismerős lehet sok család számára, hiszen már két évtizede szórakoztatja a családokat, kisgyerekeket népszerű gyerekprogramokkal. Idén a TRIP  hajón láthatóak a programjai Budapesten, de vidéken is számtalan program várja az érdeklődőket.

A Mesehajó produkció egy különleges előadás, melyben a Madách Színház társulati tagjainak a közreműködésével járhatják körbe a Budai Vár csodálatos épületeit a családok.

 

A séta program tervezete:
Kb. 10:10-kor (du.-i turnusban 15:10-kor) indul a csoport a Siklótól, és míg a Dísz térhez érnek, a bolond bolondozik, némi történelmi ismeretet terjeszt gyereknyelven, azaz hangulatot old, a volt felvonulási téren katonás játékkal fűszerezve mindezt. (Bevállalós fiúknak / avagy lányoknak is játékos harckészültséget vezényel a “fekete-világoskék sereg” parancsnokaként.)
A Dísz tértől elsétálnak a Móra utca sarkához, ahol Móra Ferenc emlékházánál szót ejtenek munkásságáról, örökségéről (a nevét viselő könyvkiadó Kisvakond “gazdája” is egyben), a királykisasszony pedig méltatja a Kincskereső kisködmönt és elmeséli a Két bors ökröcskét.
Ezután áthaladva a Tárnok utca túloldalára – vigyázzunk az úttesten, séta kísérőink mindvégig éberen ügyelnek -, elsétálnak a Csipkeház előtt, ahol újabb mese következik – természetesen mindeközben a bolond kutya kötelessége a bolondozás – mármint hogy legyen a hangulat tetőfokon.
A Szentháromság téren újabb ismeretekkel lesznek gazdagabbak a nézők,  Halászbástya, Mátyás-templom, de felkészültek arra is, hogy mindezeknél jobban fogja érdekelni a gyerekeket a Mátyás király játszópark!
Szó szerint és átvitt értelemben is “király” helyszín.
Ezen helyen újra mese, feltéve, ha fenntartható a figyelem – figyelembe véve játszópark varázsát, mely minden bizonnyal eltereli azt a bolondról…
Itt tulajdonképpen rövid szabadprogram is kezdetét veszi, lévén, kb. 11 / 16 órára érünk a játszóparkhoz, ahonnan kb. 10-15 perc séta a TRIP-hajó a Dunán.
A művészek itt elbúcsúznak a résztvevőktől, egyik séta kísérőnk mutat irányt a továbbiakban.
A hajóhoz vezető lépcsőkön még megtekinthetik Kolodko Mihály miniszobrai közül a “Rubik kockát”, mely a rakparti kőbe van bele állítva, míg az előadást követően esetleges családi séta esetén ajánljuk a kb. 100m-re található “Főkukac” szobor (a Nagy Ho-ho-ból) meglátogatását is!

Az előadás a Mesehajón 12:10 / 17:10 órakor kezdődik. A szervezők kérése, hogy legalább 20 perccel a kezdés előtt érkezzenek a helyszínre.
Jó szórakozást kívánunk!

Meseséta 2021 július 24.

A  program két turnusban 2021 július 24-én:

  • 10 órától Meseséta a budai Várban Mátyás király udvari bolondjainak kíséretében +
  • 12 órától a Kisvakond a nagyvárosban c. mesemusical a TRIP (Mese)hajón.
  • 15 órától Meseséta a budai Várban Mátyás király udvari bolondjainak kíséretében +
  • 17 órától a Kisvakond a nagyvárosban c. mesemusical a TRIP (Mese)hajón.

AK

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása