Fel

Kiváló Online Gyermektartalom Díj – verseny

Kiváló Online Gyermektartalom Díj – verseny

Egy új hazai és európai uniós szintű verseny indult útjára, hogy összegyűjtse és rangsorolja a legjobb, minőségi online gyermektartalmakat, honlapokat, s egyéb interneten elérhető akciókat. A Kiváló Online Gyermektartalom Díj (European Award for Quality Online Content for Children) című vetélkedő célja a 2010-2011-es évben első ízben kerül meghirdetésre, tizennégy európai Biztonságosabb Internet Központ és az Európai Bizottság Biztonságosabb Internet Programja  közös szervezésében. A jelentekzési határidő: 2011. január 24.
A verseny célkitűzése a 6-12 év közötti korosztályt megcélzó minőségi online tartalmak bemutatása és értékelése, egyszersmind olyan minőségi online tartalmak előállításának ösztönözése, amelyek a gyermekek javát szolgálják – oktatja őket, tájékoztatást nyújt számukra, fejleszti képzelőerejüket, és így tovább. Neelie Kroes, az Európai Bizottság digitális menetrendért felelős biztosa így nyilatkozott: „A gyermekek egyre korábban kezdik használni a világhálót. Gondoskodnunk kell róla, hogy magabiztosan kezeljék az internetet, és böngészés közben izgalmas, biztonságos, tanulságos és életkoruknak megfelelő tartalmakat találjanak. Más szóval, támogatnunk kell a legjobb tartalmat, amit az internet kínál a “digitális bennszülöttek” generációjának. Ezt szem előtt tartva, örülök, hogy a Magyar Tartalomipari Szövetséget kérték fel a magyarországi verseny megszervezésére az Európai Kiváló Online Gyermektartalom Díj közreműködőjeként. Biztos vagyok benne, hogy ez a verseny ösztönözni fogja a minőségi online tartalmak előállítását és egy sokkal vonzóbb hellyé varázsolja a cyber-világot a gyermekek és szüleik számára.”

 

Milyen típusú tartalmakkal lehet nevezni a versenyre?

A 6-12 év közötti gyermek korosztályt megcélzó online tartalmakkal, melyek a versenyre jelentkezés időpontjában már nyilvánosan elérhetőek az interneten

Minden típusú tartalom benyújtható: weboldalak, játékok, oktatási tartalmak, videók, multimédiás tartalmak, amennyiben ezek online hozzáférhetőek.

A versenyre jelentkező résztvevőknek hozzá kell járulniuk ahhoz, hogy a benevezett online tartalmat hozzáférhetővé tegyék az Európai Bizottság számára nyilvános használatra.

 

Kik pályázhatnak?

Valamennyi résztvevő országban a versenyre két kategóriában lehet nevezni:

Felnőttek: ide értve a kereskedelmi-, állami- és civil szervezeteket, valamint a 18 év feletti felnőtt magánszemélyeket egyénileg vagy csoportosan.

Felnőtt kategória díja: Wacom digitalizáló tábla

Fiatalok: 12-17 év közötti fiatalok egyénileg vagy iskolai osztályokként / csoportokként

A “Fiatalok” kategória fődíja egy Xbox 360 4GB konzol + Kinect érzékelős vezérlővel.

Különdíj a Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Díj versenyen: a magyar versenyt média-megjelenéssel támogató szervezetek tevékenységére is versenyt hirdetünk. A verseny bíráló bizottsága a tényleges média-megjelenések figyelembe vételével jelöli a szervezeteket a versenybe. A győztes megkapja a „Gyermekbarát Média 2011” címet. A díjkiosztó ünnepségre 2011. február 8-án kerül sor, a Safer Internet Day (Biztonságos Internet Nap) rendezvény keretében. Az európai verseny nyertesei 2011 júniusában vehetik át díjaikat.

 

Különdíj a médiának

A magyar versenyt média-megjelenéssel támogató szervezetek között a szervezők különdíjat osztanak ki. A Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Díj verseny különdíjaként az eredményhirdetés után a győztes a “Gyermekbarát Média 2011” címet kapja.

A „Gyermekbarát Média 2011” különdíj: gravírozott arany toll

 

A Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Díjra a nevezés határideje: 2011. január 24.

Online jelentkezési lap: www.matisz.hu/Nevezesi-lap.536.0.html

 

A hazai előválogatót, a Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Díj versenyt a Safer Internet Plus Program (Biztonságosabb Internet Program) hazai konzorciumi tagjai közül a Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) koordinálja, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ), a SIP program hazai konzorcium vezetőjének támogatásával.

A versenyt a következő 14 országban bonyolítják le:Belgium, Cseh Köztársaság, Franciaország, Görögország, Hollandia, Izland, Lengyelország, Lettország, Magyarország, Németország, Olaszország, Portugália, Szlovénia és Spanyolország.

A versenykiírásról, a szabályokról és a jelentkezés feltételeiről további információ a www.saferinternet.hu , valamint a MATISZ Tartalomipari versenyek aloldalán találhatók. A magyar verseny támogatója a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság.

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása