Fel

Kolibri bemutató – Csöngő

csengo3

Kolibri bemutató – Csöngő


Új bemutatóval várja a fiatalokat a Kolibri Színház. Február 22-én Kiss Márton Csöngő című darabjának első előadását láthatják a nézők, a szerző rendezésében.

csengo1

Erőszak és a kamaszok

A közelmúltban történt brutális, kaposvári kamaszgyilkosság történetére épülő darab arra a kérdésre keresi a választ, hogy napjainkban, amikor az erőszak népszerűsége a Facebook-éval vetekszik, miként lesz valakiből gyilkos, másból pedig áldozat –tinédzserek között.

“Bizonyára sokan emlékeznek a 2008-as kaposvári diákgyilkosságra, arra, amikor két kamasz fiú megölte egy társát. Akkoriban mindenkit megrázott ez az esemény, mert nem volt semmiféle racionális magyarázat arra, hogy miért tették ezt a fiatalok. Olvasva az internetes kommenteket megdöbbentett, hogy magukat megfontoltnak tartó állampolgárokból milyen indulatokat képes kihozni egy kegyetlen gyilkosság, hogy a halálbüntetés állandó felemlegetése mellett mennyire kegyetlen büntetésformákat javasolnak. Mintha az ötleteken keresztül ugyanaz a mélyen jelen lévő agresszió mutatkozott volna meg, amelynek áldozatává vált a megölt fiú és a két gyilkos is. Ez a felismerés volt az, ami miatt érdekelni kezdett a történet” –tette hozzá a szerző-rendező.

csengo4

Csöngő – megtörtént eset 

“A Csöngő az első olyan színdarabom, melynek története valós eseményeken alapszik, de nem célom, hogy dokumentarista drámát állítsak színpadra. A megtörtént eset kiindulási pontként szolgál a rendezéshez, amely egy fiktív történeten keresztül kíván mesélni a mai tizenévesekről, tizenéveseknek” –fogalmazott Kiss Márton.

Az előadásban színre lép Alexics Rita, Mészáros Tamás, Mult István, Ruszina Szabolcs, Szanitter Dávid, a látványért Polgár Péter, a zenéért Lázár Zsigmond felel, a dramaturg Horváth Péter, az asszisztens Tóth-Gábor Anna.

csengo2

Színház és foglalkozás

A 14-18 éves korosztálynak szánt produkció a Kolibri Színház Platform 11 + együttműködés támogatásával meghirdetett magyar ifjúsági drámapályázatának egyik díjnyertes alkotásából készül, és drámafoglalkozás kíséri majd.

A darabból február 21-én, 17 órától nyílt próbát tartanak a Kolibri Pincében, ahol az előadás megtekintésén kívül lehetőség nyílik az alkotókkal való találkozásra, beszélgetésre, az előadáshoz kapcsolódó színházi nevelési program megismerésére.

 

A programon való részvétel regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni a színház szervezésén, a kolibriszervezes@gmail.com címen, vagy a 311 08 70, 312 06 22 telefonszámon lehet, 100Ft regisztrációs díj ellenében.

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása