Fel

Korszerű iskola Jászfényszarun

sams2

Korszerű iskola Jászfényszarun

Megnyitotta kapuit Jászfényszarun a Jászfényszarui Önkormányzat és a Samsung Electronics Magyar Zrt. példaértékű együttműködésének eredményeként megvalósult különleges oktatási központ, a Samsung SMART School, amely korszerű digitális oktatási eszközeivel járul hozzá Magyarország versenyképességének és az oktatás színvonalának javításához.

sams3

Kastélyban az iskola

A Samsung Electronics Magyar Zrt. hazai működésének kezdete óta felelős vállalatként van jelen Magyarországon. Ennek legújabb állomása a Samsung SMART School megnyitása Jászfényszarun, amely a vállalat tervei szerint a Jászság legkorszerűbb oktatási intézményévé válhat rövid időn belül. Az iskolának a Jászfényszaru Önkormányzata által biztosított, patinás, ugyanakkor az oktatási céloknak megfelelően felújított, és a legmodernebb Samsung technológiával felszerelt Rimóczi-kastély ad otthont. Az intézményben máris több mint 100 tanuló vesz részt rendszeres tanórákon, és ez a szám a jövőben emelkedni fog.


Samsung SMART School

„A kormányzati törekvésekkel összhangban a Samsung Electronics Magyar Zrt. ma egy olyan komplex iskolai informatikai oktatási központot adott át, mely példaértékű. A jászfényszarui kisiskolásoknak lehetőségük van a Samsung SMART School révén digitális írástudás elsajátítására, melynek elterjesztése, – illetve a digitális írástudatlanság felszámolása – az egyik legfontosabb kormányzati törekvés – mondta el a megnyitón Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára. – Informatikai tudás, informatikai oktatás nélkül  elképzelhetetlen a nemzetgazdaság növekedése. Hazánk fejlődése akaratlanul is összefügg az informatika fejlődésével és erre alapozva az informatikai szemlélet fejlesztését már általános iskolában el kell kezdeni, hiszen csak versenyképes tudással lehet versenyképes gazdaságot építeni.”

sams1

Digitális osztálytermek

„Vállalatunk világszerte támogatja, hogy a tanárok és diákok minél szélesebb körben használhassák és előnyükre fordíthassák a legújabb technológiákat az oktatásban. A 2013 óta 19 európai ország mintegy 140 iskolájában létrejött Samsung digitális osztálytermek integrált oktatási megoldást kínálnak, és lehetővé teszik az európai fiatalok számára, hogy azonos mértékben részesüljenek oktatásban és szakképzésben” – mondta el a Samsung SMART School hivatalos megnyitóján dr. Facskó István, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke.

„A Képviselő-testület mindig a legjobb befektetésnek tartotta az oktatás fejlesztését Jászfényszarun. Az épület biztosítása, a projektben való részvétel megtiszteltetés a városnak, ezért a kastély felújításán, biztosításán túl a működtetésben is részt vállal az önkormányzat. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Rimóczi-kastély a tudás fellegvára lehet a térségben” – tette hozzá Győriné Dr. Czeglédi Márta, Jászfényszaru polgármestere.

sams4

Modern oktatás

A Samsung SMART Schoolban egyrészt 8-13 éves korú általános iskolás gyermekeket, másrészt munkanélküli fiatalokat oktatnak, képeznek. A jászfényszarui általános iskolából érkező gyermekek olyan új, a digitális technológiára épülő tanulási módszereket sajátítanak el, melyek segítségével bármely területen – legyen szó természettudományokról, nyelvekről vagy éppen irodalomról – hatékonyabban szerezhetnek új ismereteket. Az általános iskolai oktatási programban összesen kilenc jászfényszarui pedagógus vesz részt, akik heti 19 órában tanítanak 95 gyermeket. A két tanteremben, amely összesen 35 db Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition tablettel és két darab Samsung interaktív táblával van felszerelve, magyar, matematika, egészségtan, kémia, biológia, földrajz, angol és informatika kerettantervi és szakköri tanórákat tartanak.

A Samsung SMART School tantermeiben rendelkezésre álló technológiai újdonságok képesek több oldalról támogatni a tanárok által eddig is alkalmazott oktatási módszereket, kiegészítve azokat lényegesen több interaktivitással, motiváló képanyaggal, játékos tevékenységgel. Az interaktív táblán és WiFi-n keresztül egyszerűen bemutathatóvá válnak az oktatás során használt internetes oldalak, demonstrációs médiaelemek, amelyeket a tanárok az órák előtt, vagy a tanulók az órán készítettek. Továbbá, a diákok a tantermekben rendelkezésükre álló táblagépeken kísérletezhetnek, felfedezhetik és alkalmazhatják az egyes témakörökről tanultakat az azokra készült alkalmazásokon keresztül, valamint különféle módokon jegyzetelhetnek is.

A Samsung SMART School felnőttképzést is nyújt egy olyan, bárki számára elérhető digitális technológiákra és elektronikai ismeretekre épülő három hónapos, 192 órás tanfolyam keretében, amely a munkanélküliek elhelyezkedési esélyeit javítja. Az elméleti és gyakorlati órákat a jászberényi Liska József Katolikus Erősáramú Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium tanárai tartják. A gyakorlatorientált képzés során a hallgatók megismerik a széleskörű Samsung készülékek professzionális használatát, valamint szervizelését. Ezen felül ügyfélismereti, biztonságtechnikai, és a munkaerőpiacon elvárt készségeiket is fejlesztik a képzés során, így növelve elhelyezkedési esélyeiket.

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása