Fel

Kreatív születésnap kislányoknak

virag2

Kreatív születésnap kislányoknak

 

Nem könnyű feladat egy születésnapi zsúr megszervezése. Különösen nehéz olyan elfoglaltságot találni, ami le is köti a gyerekeket, nem is unják meg egyhamar ráadásul szívesen is csinálják és haza is vihetik amit készítettek. Kislányok esetében jó ötlet lehet, ha a virágokat helyezzük a középpontba. Ők már egészen kicsi korukban is odavannak a virágokért, jó a színérzékük és általában ügyesek is, így remek szórakozás lehet számukra a „virágkötősdi”.

pixel

pixel

 

 

virag7

Előkészületek

A munkához válasszunk egy megfelelően nagy helyiséget a lakásban, amit később könnyen fel tudunk majd takarítani. Jó idő esetén ki is mehetünk a kertbe. Tegyünk be egy nagy asztalt, erre készítsük fémvödrökbe a virágokat, amit majd használhatnak.

virag5

Első a köszöntés

Természetesen első a szülinapi köszöntés, tehát készítsük ki a tányérokat, poharakat, az ennivalót és az italokat és szépen terítsük meg az asztalt. Miután a gyerekek ettek és ittak, köszöntsük fel az ünnepeltet és ha sikerült elfújni a gyertyát és mindenki evett a tortából, kezdődhet a játék.

virag6

Díszítsük a vázát!

Mindenki kap egy nagyobb befőttesüveget, ez lesz a váza. Az ő feladatuk ízlésük szerint feldíszíteni. Használhatnak ragasztó stiftet, amivel színes csillámport, madártollat, szalagot vagy virágot ragaszthatnak a saját üvegükre. Az üveg aljára lehet kavicsokat vagy színes üveggömböket tenni.

virag4

Hagyjuk őket alkotni

Először a zöldek kerüljenek a vázákba, majd utána következhetnek a különböző színű és fajtájú virágok. Segítsünk a gyerekeknek, ha szükségük van rá, de ne próbájuk rájuk erőltetni a saját ízlésünket. Magyarázzuk el, hogy melyik virágok illenek egymáshoz és melyek nem, de hagyjuk, hogy megvalósítsák a saját elképzeléseiket.

virag3

Ügyesek és kreatívak

Meg fogunk lepődni, hogy milyen remek alkotások kerülnek majd ki a kezük alól. Nem is gondolnánk, hogy a gyerekek milyen ügyesek és kreatívak tudnak lenni, ha hagyjuk őket kibontakozni

virag8

Kézzelfogható eredmény

Munka végeztével szépen állítsuk ki a készítményeket, dicsérjük meg a kis alkotókat és természetesen hazainduláskor mindenki elviheti a maga kis alkotását és büszkén mutathatja meg otthon, hogy milyen ügyes volt.

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása