Fel

Kívül-belül új Mese TV, mostantól táblagépeken is!

Kívül-belül új Mese TV, mostantól táblagépeken is!

Igazi karácsonyi meglepetésként kívül-belül megújult az internetes gyerek webtelevízió, a Mese TV, melynek műsora mostantól a táblagépek és az okostelefonok mindegyikén nézhető, és jól látható. A téli szünet idején két sorozat premier is látható, és új rajzfilmek és gyerekdal videók mellett új szolgáltatásként megjelent a saját matinéműsor összeállításának lehetősége is az egyszervolt.hu csoport internetes gyerektévé csatornáján.

Új korszak indult a Mese.tv életében a kulturális tartalom és a technológia terén is. A működését tekintve máig egyedülálló magyar, internetes gyermek televízió a kulturális értékteremtés és értékőrzés céljával jött létre, az Egyszervolt honlapcsoport tagjaként. A megújult technikai háttérnek köszönhetően mostantól nagyobb méretben, jobb minőségű képpel és hanggal, immár minden típusú okostelefonon és táblagépen is nézhető – iPad-en csakúgy, mint androidos, vagy Win8-as készülékeken, egyszerűen a böngészőprogramból megnyitva. Új szolgáltatásként a regisztráló nézők – akár gyerekek, akár a szülők – pár kattintással saját tévéműsort állíthatnak össze, saját ízlésük és kedvük szerint a Matiné sorolva az egyes filmeket. Fontos tulajdonsága még a Mese TV-nek, hogy használata a biztonságos internetezés követelményeinek is megfelel. Az oldalon nem jelennek meg véletlenszerű videó ajánlók, így nem fordulhat elő, hogy adott esetben felnőtteknek szóló tartalom kerül a képernyőre.

Naponta új filmek – magyarországi premierek

Ami nem változott: a Mese TV-n továbbra is népszerű rajz és bábfilmek, szórakoztató és ismeretterjesztő gyerekfilmek láthatók. A karácsonyi időszakban – azaz az iskolai téli szünet idején – naponta 3 újabb műsorszám jelenik meg a kínálatban, közöttük több aktuális újdonság, mint az Alma zenekar, vagy Farkasházi Réka karácsonyi videó klipje, továbbá számtalan premier is. Ilyen például a Versfilmek produkció harmadik sorozata, melyben gyerekdalos rajzfilmek szerepelnek olyan előadóktól, mint Gryllus Vilmos, Palya Bea, és Szalóki Ági, illetve a Makám és a Misztrál együttesek. A Versfilmek a Mese TV és a MOME Anime közös produkciója, melynek keretében elsősorban kortárs gyerekversekből készültek rajzfilmek. A mostantól megjelenő 8 új rajzfilm klip eleddig csak egyedi vetítéseken volt látható.

W, mint William sok wattos „willámtréfái”

A Mese Tv új rajzfilmsorozata egy Magyarországon eddig még be nem mutatott sorozat, melynek főhőse W. azaz William s két barátja, Kormorán nevű sirály és egy Cápa nevű cápa. A kis epizódok igazából nagyteljesítményű – mondhatni sok wattos „willámtréfák”, melyek során azon kacaghatunk, miként is tengeti napjait e három főhős egy aprócska lakatlan – pontosabban általuk lakott – szigeten, az óceán közepén.

Internet nélkül is

A Mese TV – s vele együtt az Egyszervolt.hu karácsonyi újdonságai közé tartozik, hogy egy-egy kezdőcsomag ingyenes Win8-as alkalmazásként is elérhető, s így a letöltés után már internethasználat nélkül is szabadon élvezhető. A Mese TV-ről egy 22 filmből álló összeállítás látható az alkalmazásban, ami a közeljövőben letölthető lesz iPad-re és androidos tabletekre és telefonokra is, a jövő évtől pedig folyamatosan újabb filmekkel lesz bővíthető. Ehhez hasonlóan az egyszervolt.hu további három rovatából is elérhető egy-egy 10-30 darabos válogatás – mesékkel, versekkel, dalokkal.

A Mese TV elérhető a www.mese.tv és a www.mesetv.hu címen is.

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása