Fel

Mackófesztivál a budapesti Állatkertben

00003

Mackófesztivál a budapesti Állatkertben

Ezen a hétvégén nem kell jegyet vennie az álltakertben annak a gyereknek, aki brummog! A Fővárosi Állat- és Növénykert játszóházzal, mézkóstolóval, látványetetésekkel és különleges állatbemutatóval várja az idei Mackófesztivál közönségét.

Idén is megéri brummogni

A hagyomány szerint a mackók gyertyaszentelőig alusszák téli álmukat, s februáűr 2-án lépnek ki a barlangjukból. A Fővárosi Állatkert nem először rendez gyerek- és családi fesztivált az ébredő mackók köszöntésére. S miként a korábbi években is volt, ezen a hétvégén díjmentesen léphetnek be az intézménybe azok a 14 év alatti gyermekek, akik brummogva érkeznek

Hivatalos medveárnyék észlelés

Sokan ismerik azt a néphagyományt, miszerint a mackók a tél hosszát is megjósolják. Ha február másodikán süt a nap, akkor a medve meglátja az árnyékát, s ijedtében visszabújik a vackába, mert akkor még hosszú ideig tart a tél. Ha viszont ezen a napon borongós az idő, és nincs árnyéka a macinak, akkor közel már a tavasz. Az állatkerti Mackófesztiválon február 2-án délelőtt 10 órakor kerül sor a medveárnyék-észlelésre, melynek hivatalos eredményét Dunkel Zoltán, az Országos Meteorológiai Szolgálat elnöke fogja bejelenteni a helyszínen.

Játékmackó kiállítás, mézkóstoló, macibáb készítés

A hétvége mindhárom napján tartanak látványetetéseket minden mackófajnál és medvefélénél – barnamedvéktől a jegesmedvéken át a kis pandáknak is nevezett vörös macskamedvéknél. Medvés különkiadással jelentkezik az „Állatok akcióban” című népszerű állatbemutató a Varázshegy belsejében, a barlangterem Dörmögő Dömötör játszóházában macibáb-készítés, illetve bábozás is lesz, szombat-vasárnap játékmackó-kiállítást, méhészeti bemutatót és mézkóstolót rendeznek.

A rendezvény részletes programja megtalálható az Állatkert honlapján

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása