Fel

A Manóval is találkozhatsz a Könyvfesztiválon

mano0

A Manóval is találkozhatsz a Könyvfesztiválon

A héten nyíló Könyvfesztiválon természetesen a Manó könyvek kiadójával is találkozhatunk.

 

 

 

A hős olvasó

 

A HŐS OLVASÓ sorozattal az éppen olvasni tanuló gyerekekre gondoltunk. A sorozatban mai magyar mesék jelennek meg, barátságról, csodákról, szeretetről, hőstettekkel fűszerezve. Ezekre mindenki büszkén fogja mondani: ez az első könyv, amit egyedül olvastam el!

 

dodo

 

Nyulász Péter: Dodó és Dodó

 

Dorottya és Domonkos egy oviba jártak. Domonkos azóta iskolás lett, de a közös szenvedély, a közös dodóságuk megmaradt és továbbra is összetartja őket.

Terjedelem: 24 oldal

Méret: 192 x 192

Kötés: Fűzött

Ára: 790 Ft

 

 

teso

 

Nógrádi Gergely: Hahó, tesó!

 

Bazsinak nemsokára megszületik a második kistestvére. Marci bácsinak, a postásnak remek ötlete támad, hogyan tudna Bazsi addig is beszélni a kis jövevénnyel, amíg a tesó még anya pocakjában van.

Terjedelem: 24 oldal

Méret: 192 x 192

Kötés: Fűzött

Ára: 790 Ft

 

 

vizisiklo

 

Tóth Krisztina: A vízisiklók királya

 

Augusztus, Balaton. A strandon Lili megment egy vízisiklót. A sikló cserébe ad egy kopott telefont, amin felhívhatja Lili, ha bajba kerül. Tóth Krisztina meseszép történetét Radnóti Blanka illusztrációi keltik életre.

Terjedelem: 24 oldal

Méret: 192 x 192

Kötés: Fűzött

Ára: 790 Ft

 

 

lencsi

 

Tamás Zsuzsa: Lencsi és az Égigérő

 

Lencsi és a szomszéd Varjú, azaz Varga bácsi közös mogyoróbokra először bosszúságot jelent csak. De a közösen elfogyasztott mogyorótorta minden korábbi veszekedést elfeledtet.

Terjedelem: 24 oldal

Méret: 192 x 192

Kötés: Fűzött

Ára: 790 Ft

 

 

nagyi

 

Edinger Katalin: Nagyi sütije

 

Mór és Mira, de Papa és Mama is megbetegszik. Ilyenkor jön Nagyi mesélni, lázat mérni, ellátni mindenkit. De mi történik, ha Nagyi is ágynak esik?

Terjedelem: 24 oldal

Méret: 192 x 192

Kötés: Fűzött

Ára: 790 Ft

 

 

szorzotabla

 

Erdős Virág: Szorzótábla-versikék 100 számra

 

Kikészít és valósággal lenulláz az egyszeregy? Szorzótábla-versikével meglátod, majd játszva megy! Erdős Virág verseivel könnyebb megtanulni a szorzótáblát, a kivágható, tanulást segítő kártyák pedig a gyakorlást teszik játékossá.

Terjedelem: 40 oldal

Méret: 175 x 295

Kötés: Keménytáblás

Ára: 2990 ft

 

 

Állati (jó) újdonságok

 

malac

 

Emer Stamp: Malac (elhihetetlenül) nagyontitkos naplója

Lakatos István barom(f)ijó fordításában

 

Ez az Én Naplóm nagyon szupertitkos, de a Kacsa azt mondta, hogy muszáj elolvasnod, hátha tudsz nekünk segíteni. Mert egy kicsit bajban vagyunk. Igaziból nem is, mert egy ÓRIÁSI bajban. Remélem, hogy elhiszed majd, amit olvasol, mert a Kacsa szerint Teljesen Elhihetetlen. Pedig nem. Ez az Én Életem.

Terjedelem: 192 oldal

Méret: 145 x 175

Kötés: Keménytáblás

Ára:2490 Ft

 

sarkany

 

Bíró Szabolcs: A sárkány, aki nem akart aludni

 

Sárkányfi, a sokszögletű kerekerdő szelíd, játékos lakója felesleges időpocsékolásnak tartja az alvást. Egy este elhatározza, hogy többé nem hajlandó aludni. Elindul hát az erdőben, hogy társakra találjon az éjszakai időtöltéshez. Különös útja során találkozik Kuruttyal, a békával, Fincivel, a mezei egérrel, Urszusszal, az örvös medvével, és Aszklépiosszal, az erdei siklóval, akiknek azonban nem fűlik a foguk az éjjeli játszáshoz. Vajon miért küldik el mindnyájan Sárkányfit? És vajon, ha mindenki alszik, akkor Sztrix, a bölcs, öreg, szakállas bagoly miért van ébren? Talál-e a kis piros sárkány éjszakai játszótársat, vagy helyette megtanulja, hogy pihenésre mindenkinek szüksége van? Na és milyen ára van annak, ha valaki éjszakánként szeretne ébren lenni? Bíró Szabolcs első mesekönyve ezekre a kérdésekre keresi a választ, és leginkább azoknak a kis sárkányoknak szól, akik szintén úgy gondolják, hogy aludni teljesen felesleges dolog.

Korsós Szabina rajzaival

Terjedelem: 36 oldal

Méret: 196 x 196

Kötés: Keménytáblás

Ára: 1990 Ft

 

panda

 

Udo Weigelt – Joelle Tourlonias: Mia és a Macskamedve

Fordította: Nánási Yvette

 

Mia még soha nem volt ennyire magányos. Annyira jó lenne, ha lenne egy barátja! De nicsak! Mintha az egyik költözős doboz megmozdult volna! Óvatosan kiveszi a dobozból a gumicukros üvegedényt. Az edényben valami szőrös és puha dolog lapul.

– Carlo vagyok. Carlo, a macskamedve – mutatkozik be a vicces, gyűrűs farkú kis állat. Mia rögtön tudja, hogy megtalálta az új barátját. Carlo azonban nem lelkesedik annyira a kislányért, aki csak úgy beköltözött a házába, anélkül, hogy előbb engedélyt kért volna tőle.

Terjedelem: 72 oldal

Méret: 163 x 238

Kötés: Keménytáblás

Ára: 2490 ft

 

 

Regények

 

szülő

 

David Baddiel: Tökéletes szülő kerestetik

Fordította: Chovanecz-Molnár Éva

 

Mi rosszabb annál, ha nem válik valóra, amit kívánunk? Talán csak az, ha mégis… Barry Bennett roppant unalmasnak és túlzottan szigorúnak tartja a szüleit, azt pedig végképp nem tudja megbocsátani, hogy ezt a nevet választották neki. Azonban, amikor másik szülők után fohászkodik, még csak nem is sejti, hogy tökéletes apát és anyát találni nem olyan egyszerű, mint az elsőre tűnik.

A Roald Dahl Funny Prize-díjas illusztrátor, Jim Field és a humorista David Baddie könyve Roald Dahl és David Walliams rajongóinak kötelező olvasmány.

Terjedelem: 288 oldal

Méret: 129 x 197

Kötés: Kartonált

Ára: 3490 ft

 

nemo

 

Davide Morissonotto: Nemo 2. – A kőóriás

Fordította: Todero Anna

 

Nemo lemondott a nevéről, hogy az óceánt átszelve visszaszerezze a rejtélyes kincset, amely megmentheti Bundelkhand királyságát a hódítóktól. A sötét bőrű hercegnek messzire kell menekülnie. Léghajójával átrepül Európa fölött Daniel, Ashlynn és a hűséges kutya, Nautilus társaságában. Az úti cél Prága, itt él az a rabbi, aki talán segíthet Nemónak megfejteni a kincshez elvezető üzenetet, még mielőtt a mindenre elszánt Zeta és a vörösök rátalálnának a fiúra. Az indiai herceg és útitársai legendás lényekkel, gólemekkel és titokzatos jelképekkel teli világba csöppennek. Miközben a prágai sikátorokban köd gomolyog, Nemo múltja és veszedelmes küldetése körül is egyre sűrűbb a homály.

A névtelen fiú után ez Nemo történetének második része, az ifjú feltalálóé, akiből később a legendás Nemo kapitány lett.

 

Terjedelem: 248 oldal

Méret: 141 x 200

Kötés: Keménytáblás

Ára: 2490 Ft

 

csobbanos

 

Balázsy Panna: Szandra és a 3.b – Csobbanós

 

Szia! Itt ismét Szentesi Szandra, aki épp sikeresen teljesítette a 3. osztályt. Hogy ilyenkor mi van? ó, ió, ció, áció, káció, akáció, VAKÁCIÓ! Annyira vártam már, de még sokkal jobb, mint ahogy elképzeltem. Utazunk, táborozok és nagyokat csobbanok. És még Brúnó is feltűnik valahogy mindenhol… szerencsére. És bármilyen hihetetlen, ezen a nyáron tíz éves lettem. Szinte tini. Hurrá! Ha nem hiszed, itt az ideje nekiállnod elolvasni!

Terjedelem: 96 oldal

Méret: 145 x 215

Kötés: Keménytáblás

Ára: 1690 Ft

 

sherlock

 

Irene Adler: Sherlock, Lupin és én 9 – Rókavadászat gyilkossággal

Fordította: Todero Anna

 

London, 1872. Irene aggódik az apjáért, mert a tél folyamán Leopold Adler egyre rosszabb lelkiállapotba kerül. Egy régi barát – hogy elterelje Leopold figyelmét a komor gondolatokról – meghívja őket, hogy töltsenek néhány napot pompás vidéki birtokán, ahol a lány olvasással és lovaglással múlathatja az időt, míg az apa rókavadászaton vesz részt. Ám amikor a látszólag nyugalmas falucskában eltűnik egy ember, és senki sem indul a keresésére, Irene rájön, hogy itt valami nincs rendben, ezért levélben kér segítséget Sherlocktól és Lupintől. Miközben egy kegyetlen gyilkosság híre rázza meg a falut, a három barát újabb ügyben kezd nyomozni, melynek gyökerei a sötét múltba nyúlnak.

Terjedelem: 240 oldal

Méret: 141 x 200

Kötés: Keménytábás

Ára: 2990 Ft

 

 

Manó Könyvek

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása