Fel

Megérkezett a Kerekítő 4.

szamoloka

Megérkezett a Kerekítő 4.

 

Új családtaggal bővül a Kerekítő sorozat. A sorozat negyedik része hamarosan a könyvesboltokban lesz, s mellé még két meglepetés könyvet is tartogat Kerekítő Manó: a Számolóka és a Tanyán című lapozgatókat. 

pixel

pixel

 

kerekitonagy

Mert mondókázni kell!
A Kerekítő könyvek és a hozzá tartozó foglalkozások már országszerte ismertek. Sok kisgyermekes szülő együtt mondogatja a kicsikékkel a kedves verseket, mondókákat. De emellett otthon is gyakran előkerülnek a ritmusok. Köszönve ezt Kerekítő Manónak, aki most új kötetekben jelenik meg. Immáron a negyedik mondókás könyvben, s mellette két új, kimondottan a legkisebb korosztálynak szóló lapozgatóban is.

 

kerekito3

 

Kerek a világ 
Kerekítő Manó kitalálója J. Kovács Judit rendszeresen tart Mondókázó Módszertani tanfolyamokat, melyeknek  köszönhetően nemrég a hátrányos helyzetű családokkal foglalkozó Biztos Kezdet Gyerekházak és a Máltai Játszóterek dolgozóinak tarthatott képzést a mindennapi mondókázás átadásának praktikáiról.

 

A művelődési házakban pedig több mint száz helyen eleveníthetik fel a családok a könyvek anyagát, mely nemcsak hagyományőrzésre de közösségteremtésre is jó lehetőség.

 

Háromféle foglalkozástípus közül válogathatnak a szülők: Mondókás Móka, Bábos Torna Kerekítő manó mindennapi és jelesnapi bábjeleneteivel, és Tippentő, ahol a néptánc alapelemeivel is ismerkedhetnek a kisgyermekeket nevelő családok.
szamoloka2
Kétperces videós ízelítőnket itt találják:

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása