Fel

Megszokott izgiszint

km-kiemelt1

Megszokott izgiszint

 

Év eleji körkérdésünk rövid válaszaiból talán kiderül, milyen sokrétű a kortárs gyerekirodalom. Három kérdés, sok-sok felelet. A mai válaszadó: Rét Viki, a Könyvmutatványosok kormányosa.

km-slider

Mi volt 2013-ban a legnagyobb olvasmányélményed?

Lenyűgöz az új Rumini. Pedig kicsit aggódtam, amikor a beharangozóban olvastam, hogy levélregény lesz. Hát, nem volt miért aggódni! Szuperhiper, alig várom, hogy mikor tudunk újra nekiülni Luluval, és örülök, hogy még mindig nem magának olvas a leányzó, hihi. Még csak a háromnegyedénél járunk, de állati jól van felépítve, hozza a megszokott izgiszintet, és szerintem sokkal viccesebb, mint az eddigiek: együtt pusztultunk például azon a részen, amikor André de Majré bandáját kihallgatják. Kálmán Anna rajzait pedig imádom!

Egy legjobbat kell mondani, ugye? De akkor is muszáj legalább zárójelben, hogy az Elfelejtett lények boltjában a Barni és a három angyaljárást (Zágoni Balázs) továbbra sem tudom bőgés nélkül felolvasni, továbbá idén (valamiért idén különösen) teljesen belezúgtam Jász Attila Angyalfa című versébe. Mert csodás.

 km2Berg Judit: Rumini a Fényvizeken

Mit szeretnél a közeljövőben elolvasni az elmúlt hetekben megjelent könyvek közül?

Az új A londoni mackókat még nem volt érkezésem alaposabban megnézni, nagyon kíváncsi vagyok rá, és ugyanígy vagyok a Ragyog a mindenség című kötettel is – versekből van kis elmaradásunk mostanság.

 km1Elfelejtett lények boltja

Milyen terveid vannak 2014-re?

Természetesen továbbra is segíteni fogom a Könyvmutatványosok szupercsapatának színvonalas munkáját. Tavaszra be kell fejeznem a fordítást, amin dolgozom. Szeretnék elkészülni a Sylvie és Bruno második kötetével, és szeretnék kiadót találni hozzá. Ha időm engedi, szerkesztéseket is fogok vállalni.

 

Forrás: http://konyvmutatvanyosok.wordpress.com/

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása