Fel

Legyél a szerzőtársunk! (pályázat)

zene2

Legyél a szerzőtársunk! (pályázat)

 

A hang életünk első élménye: édesanyánk szívének dobogását már az anyaméhben halljuk. Születéskor első kiadott hangunk –a sírás– jelzi, hogy jól vagyunk; hanggal jár ha levegőt veszünk, és még sorolhatnánk a mindennapi hangélményeket. Eddig talán ezeket a hangokat nem gondoltad zenének, de hogyan lesz a hangból zene?

zene1

Mert a zene valami különleges dolog. A zene matematika. A zene rend. Végtelen variáció, kifejezőeszköz: hangulatunkat, érzéseinket, sokszor még egy történetet is könnyebb kifejezni zenével, mint beszéddel. A zeneszerzés nem boszorkányság, de nem árt tudni néhány jó “receptet”. Ezt ti is megtapasztalhatjátok, ha jelentkeztek a Meztelen igazságok című derűs hangversenysorozathoz kapcsolódó pályázatra.  A koncerteken olyan témákat dolgoznak fel, melyekről talán nehezebb beszélni- ebben fog segíteni a zene, melynek megalkotásában Ti is aktív közreműködők lehettek.

zene3

 Mi a teendő?

Varázsoljatok zenét: gyűjtsetek össze különböző hangokat, hangszeres -, ének -, bármilyen eszközzel előállított hangeffekteket, és mobiltelefonotok vagy számítógépetek segítségével rögzítsétek őket, majd komponáljatok belőlük egy minimum három, maximum öt perces zeneművet a következő témákról:  Szerelem, Hazugság, Halál. Használjátok ki az internet és a közösségi oldalak adta lehetőségeket is. A komponáláshoz használjátok kreativitásotokat, de ne feledkezzetek el azokról a fortélyokról sem, melyektől a hangból zene lesz. Ehhez minden segítséget megad a Művészetek Palotája.

 

zene4

Várjuk 3-5 fős, 8-12 éves gyerekekből álló csapatok jelentkezését.

Jelentkezés határideje: 2014. szeptember 30.

Zenemű leadásának határideje: 2014. december 30.

Eredményhirdetés: 2015. február 1.

 

A győztes szerzeményt 2015. május 10-én a Művészetek Palotája Fesztiválszínházában a Túlvilágjárók című előadás keretén belül mutatjuk be.

 

A letölthető jelentkezési lapot és részletes információkat 2014. szeptember 1-től keressétek a www.filharmonikusok.hu honlapon.

 

Az értékes nyeremények mellett minden induló garantáltam élményekkel és tapasztalatokkal is gazdagabb lesz.

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása