Fel

Mesék, táncok, kacajok, tündöklő arcok

mesekiem

Mesék, táncok, kacajok, tündöklő arcok

A Pécsi Tudományegyetem Meseszép… kampánya,  azzal a céllal született, hogy közelebb hozza a családokat, és pozitívan befolyásolja a felnövekvő nemzedék lelki fejlődését a mesék csodálatos világának segítségével. A tavaly indított kampány egyre sikeresebb és népszerűbb.

 

mesek4

Jótékonysági akció és mese

A program során a kampány üzenetét jótékonysági akciósorozat keretén belül iskolákban, óvodákban, a PTE-hez kötődő közismert személyiségek közreműködésével, mesék felolvasásával és táncos bemutatásával népszerűsíti az intézmény.

A jótékonysági kampány egyik fontos momentuma a mesekönyv-gyűjtő akció, mely szintén szeptember óta folyik már. Kisgyermekek, egyetemi hallgatók, szülők és nagyszülők, cégek juttatják el részükre az új vagy használt könyveket, hogy tovább adhassák a mesék szeretetét másoknak is.

A jótékonysági akcióval a fenti üzenetet közvetítve érte el az intézmény, hogy a kampány indítása óta több szervezet, magánszemély, és cég is csatlakozott programjukhoz, és médiumok, kulturális intézmények, hipermarketek is hasonló kezdeményezésekbe fogtak.

 

mesek1

Meseszép kampány 2014

A PTE Meseszép… kampánya 2014-ben is folytatódik, melynek első fontos állomása a Meseszép… táncest, mely 2014. február 8-án 16.30 órai kezdettel a pécsi Kodály Központban kerül megrendezésre. Jegyeket a Kodály Központban, továbbá a Jegymester pénztáraiban és a www.jegymester.hu oldalon lehet vásárolni.

A darab a zene- és táncművészet színes palettájának, valamint a jelmezek és a díszlet segítségével varázslatos, látványokban és érzésekben gazdag produkció; igazi családi kikapcsolódás minden korosztály számára. Nagy sikerű premierjére 2013 szeptemberében telt ház előtt került sor.

A táncest a mesék csodálatos világába enged betekintést, ám az előadást nem csak a gyermekek számára ajánljuk, hanem minden fiatalabb és idősebb felnőttnek is, akiket elvarázsol a mesék világa.

 

PTE Táncegyüttes: Meseszép… (video)

 

További információ: www.tancegyuttes.pte.hu

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása