Fel

Mesekavics karácsonyra

mesekavics2

Mesekavics karácsonyra

 

Ugye már ti is voltatok úgy, hogy egy-egy kavicsba mintha belelátnátok állatokat, motívumokat, tárgyakat. Parádi Orsi nemhogy belelátja ezeket, hanem meg is valósította. Számára a kavicsok mesélnek, vigyorognak, színesek és kedvesek. S most karácsonyra megérkezett a karácsonyi kavicsfestő készlet is! 

 

pixel

pixel

Vigyorgó bálna 

A kavicsokkal egyszerűen jó foglalkozni. A csoda akkor kezdődik, mikor lehajolunk érte, hirtelen meglátjuk, beleszeretünk a formájába, szeretjük a textúráját. Sokszor mi is gyűjtünk kavicsokat, de csak addig jutunk el, hogy lerakjuk valahova a lakásba, majd kerülgetjük, de lehet, hogy ki sem kerül a zsebünkből. Parádi Orsi ennél tovább álmodta a kavicsok történetét. A Mesekavics c. könyvében számtalan ötletet, technikát mutat meg a gyerekeknek, hogy miképp lehet a kavicsokat életre kelteni. Majd később elkészült az első kavicsfestő készlete, amelyet most karácsonyra egy különleges karácsonyi kiadás is követett.

 

mesekavics

 

 

Ajándékozz kavicsot 

A Mesekavics Karácsonyi kavicsfestő készlet tényleg egy különleges karácsonyi ajándék. A csomagban öt kavics lakozik, amelyből öt figurát tudsz elkészíteni: Mikulás bagoly, Fenyőfa, Mikulás pandala, Hópehely és Karácsonyfa kavicslényeket!

Minden figurához részletes, kétnyelvű, magyar és angol nyelvű leírást találsz a dobozban, melyek segítségével könnyen követhetően, néhány lépésben megtanulhatod, hogyan kell megfesteni ezeket.

 

mk2

 

De, ha éppen nincs kedve a gyerekeknek ezekhez a lényekhez, akkor csak kísérletezzetek bátran, fesd meg a saját fantázialényeidet!

 

A doboz tartalma:

  • 1 ecset,
  • 5 db gondosan válogatott, mosott kavics,
  • 6 tégely akrilfesték kémcsőben – fehér, sárga, piros, zöld, barna és arany,
  • 1 tégely vízzel oldódó akril lakk,
  • 10 db ragasztható, mozgó szem,
  • részletes leírás a figurákhoz.

TIPPEK: Vigyázat! az akrilfesték nem jön ki a ruhából, érdemes az asztalt újságpapírral vagy csomagolópapírral óvni és védőruhát viselni. Egy régi rossz póló is megteszi. Minden festékrétegnek meg kell száradnia, utána lehet a következő színnel dolgozni. A festék több kavics megfestésére is elegendő. A lakk a sárga pöttyel felcímkézett kémcsőben található. Teljes száradás után kend le a kavicsot, és hagyd száradni újabb 1 napig. Az ecsetet minden szín után mosd ki alaposan.

A festőkészletet az alábbi helyeken tudod megvásárolni:

Pesten

Budán

A készlet megrendelhető az alkotótól is a kavicsmese@gmail.com emailcímen is.

Ára: 4500 ft + postaköltség.

Örömteli alkotást!

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása