Fel

MESEOPERA a Pécsi Nemzeti Színházban

unnamed (1)

MESEOPERA a Pécsi Nemzeti Színházban

MESEOPERA a Pécsi Nemzeti Színházban

Engelbert Humperdinck: JANCSI ÉS JULISKA – meseopera két részben

Ez a csodálatos meseopera a gyermekekhez szól. Nem csupán varázslatosan szép dallam-, és harmóniavilágával nyűgöz le, de azzal is, amilyen tökéletességgel illeszti mindezt a gyermeki lélek, a Grimm mese és a színpadi jelenlét, a színpadra való alkalmasság világába.

A mese elvarázsoló látványvilága a PTE Művészei  Kar tervezőgrafika szakos hallgatóinak munkája Szöllősi Géza képzőművész irányításával. A professzionális operaénekeseken kívül pedig bemutatkoznak tehetséges magánének szakos egyetemi hallgatók is.

Az előadás érdekessége továbbá, hogy a Pécsi Nemzeti Színház korábbi előadásaiból ismert és kedvelt gyermekszínészekből alakult gyermekkórus is debütál Humperdinck romantikus-posztromantikus remekművében.

A különleges, sokoldalú koprodukciót Gulyás Dénes – rendkívül izgalmas, a gyermekek nyelvén könnyedén érthető és humoros – közbeiktatott beavató magyarázatai teszik színessé.

Bemutató: 2023. március 25. szombat 17.00 – Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínháza

Rendező: GULYÁS DÉNES Kossuth-díjas

Játékmester: Tóth András Ernő

Humperdinck_Denkmal_2007_Boppard

A műről: 

A Jancsi és Juliska című operát először 1893-ban mutatták be Weimarban. Az ősbemutató után nagyon rossz volt a fogadtatása a darabnak, ennek ellenére a premier utáni években még ötven helyen játszották. Magyarországi bemutatója, 1895-ben volt. 

A képen: a zeneszerző, Jancsi és Juliskával. A szobor Boppardban látható, Németországban.

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása