Fel

Holle anyó – új gyermekopora debütál a MÜPA színpadán

27771

Holle anyó – új gyermekopora debütál a MÜPA színpadán

A jól ismert mesét feldolgozó opera zenéje nagyon hasonlít a darab ifjú hősére, Alizra, aki nem fél a kockázattól, és a jó cél érdekében bátran ugrik az ismeretlenbe. Színes, invenciózusan hangszerelt, lendületes, dallamos és fűszeresen harmonizált muzsika – éppen olyan, amilyenre egy mindenre kíváncsi gyermek szíve és füle nyitott. Az új opera nemcsak a történet izgalmas elmesélésére vállalkozik, hanem arra is, hogy az opera műfajával, jellegzetes elemeivel, a színház és a zene összetett kapcsolatával ismertesse meg a fiatalabb közönséget. A szó legnemesebb értelmében: beavató. A Holle anyót a zenés színház sokoldalú tehetsége, Szemenyei János rendezi, a remek szerepeket kínáló darabban kiváló művészek működnek közre, minden adott tehát ahhoz, hogy a műfaj új és régi szerelmesei elmerüljenek e friss darab univerzumában.

Gyermekopera egy részben, magyar nyelven.

A 2020-as Müpa Zeneműpályázat díjazottja.

A bemutató a 2023-as Bartók Tavasz keretében valósul meg.

Az előadás előtt, 9.45-10.30 óráig Ráhangoló címmel ingyenes interaktív, játékos foglalkozást tartunk, amelyre az előadásra jeggyel rendelkező iskolai csoportokat, illetve iskolás korú egyéni jelentkezőket várunk. Előzetesen jelentkezni legkésőbb az előadást megelőző kedd éjfélig lehet a junior@mupa.hu címen, a résztvevők létszámának és életkorának megadásával. A foglalkozást, amely nyolcéves kortól ajánlott, minimum 6 főnek tartjuk meg.

Korosztály: 8-14 év
Rendező: Müpa

 

A Holle anyó a Müpa 2020-as zeneműpályázatának gyermekopera kategóriájában nyert díjat. Szerzője, Csengery Dániel több színdarabhoz és filmhez – például a Liza, a rókatündérhez – komponált zenét, számos művével pedig kifejezetten a fiatalabb közönséget célozta meg.

 

Részletek: https://m.mupa.hu/program/csaladi-es-ifjusagi-programok/csengery-daniel-holle-anyo-2023-05-14_11-00-fesztivalszinhaz

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása