Fel

Brúnó a Balatonon 3. rész – már kapható Bartos Erika legújabb könyve

3369485

Brúnó a Balatonon 3. rész – már kapható Bartos Erika legújabb könyve

Jártál-e már a keszthelyi Festetics-kastélyban, a sümegi lovasjátékokon, vagy Szigliget várában? Csónakoztál-e már a tapolcai tavasbarlangban? Láttad-e már a Kis-Balaton szépséges vidékét? Ismered-e a badacsonyi Rózsakő, a Szent György-hegyi sárkány, vagy a hévízi ördög legendáját? Ha nem, akkor itt az alkalom, hogy elolvasd Brúnó kalandjait az új mesekönyvben. 

 

 

TDD2H5 Sail boats on Lake Balaton with rocks on the coast

“Az első és a második rész után a Brúnó a Balatonon sorozat harmadik, zárókötete a Balaton térségének nyugati karéját mutatja be. Sok szép helyszín szerepel a kötetben: Keszthely, Hévíz, Badacsony, Tapolca, Szigliget, a Szent György-hegy, Haláp hegye, Rezi vára, Tátika vára, Csobánc vára, Hegyesd, a Nemeshanyi vízimalom és számos másik célpont, melyeket érdemes felkeresni. A könyv megjelenése 2023 tavaszára várható. Itt látható néhány rajz és fotó a helyszínekről. Beutaztam a Balaton minden szögletét vonattal, busszal, kerékpárral, autóval, olykor egymagam, olykor a férjemmel. Sőt, néhány rajz kedvéért időben is visszautaztam Mátyás király korába, amikor a Balaton-felvidék várai még eredeti szépségükben voltak láthatók…”- meséli Bartos Erika.

“A sorozat készítése során sok érdekes történettel találkoztam, ezek közül néhányat le is írtam, hiszen a mesekönyvbe nem fért bele minden.”

Íme egy – két érdekesség:

Dörgicse templomai: A Balaton-könyvhöz végigjárt számtalan helyszín közül Dörgicse volt az egyik kedvencem. Csöpp kis település, mégis három középkori templomrommal, és egy középkori kőhíddal is büszkélkedhet, nem beszélve az álomszép levendulásról.

 

 

Elefánt a Hévízi tóban: A Hévízi tó gyógyító erejéről csodákat mesélnek, akik kipróbálták, és valamely betegségüket szerencsésen maguk mögött hagyták. A tó azonban nem csupán embereket, olykor állatokat is meggyógyított. Így történt ez 1914-ben is, amikor a budapesti Állatkert reumás elefántját, Nellit Hévízre vitték kúrálni. A tó vize ismét csodát tett, az elefánt meggyógyult, és még sokáig élt jó egészségben.

 

Rezi és Tátika vára: Rezi vára és Tátika vára a Balaton-felvidék két kevésbé ismert várromja. Egészen közel vannak egymáshoz, mindkettő megközelíthető egy könnyű erdei sétával, érdemes nekivágni! A két vár története összekapcsolódik, mindkettőhöz szép, szerelmes legenda kapcsolódik. Ezekről olysói Gabányi János: Magyar várak legendái című 1925-ös kötetében olvastam.

 

A könyv itt rendelhető meg: https://mora.hu/konyv/nyugati-karej-bruno-a-balatonon-3

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása