Fel

Meseösvény a Soproni Parkerdőben!

bos-5ac351891333a-e2ba-1522749833

Meseösvény a Soproni Parkerdőben!

Kirándulásra invitáljuk a családokat, mégpedig egy igazi meseösvénybe Sopronba! Igaz a kirándulóhelyet már tavaly tavasszal nyitották meg, de még mindig aktuális, hogy felfedezhessék a családok! Íme egy rövid ismertető az ösvényről! 

A Károly-magaslati parkolótól induló, nyolc állomásból álló meseösvény a Kőhalmy Vadászati Múzeumig vezeti a gyerekeket. A 900 méteres út során térkép segítségével helyi legendák és boszorkány történetek nyomába eredhetnek a látogatók, miközben az egyes stációknál pecséteket is gyűjthetnek, hogy a végállomáson átvehessék a jutalmukat.

download

 

Az egyes állomásokat az ötletgazdájának, a meseösvény megálmodójának Ábrahám Zsuzsának az volt a célja, hogy a gyerekek ne csak a legismertebb népszokásokat, hanem a helyi legendákat is megismerjék. Az ösvény megvalósításához az egyik soproni mese, a Kecske – patak boszorkánylegendája adta az ötletet. Érdekes játékok, ügyességi feladatok, boszorkányos történetek sorát járhatják végig a gyerekek a nyolc állomás során. Az első helyen felvett térkép segíti útjukat, amelyre – ha sikeresen teljesítik a feladatokat – minden stációnál pecsételhetnek is. A túra végén pedig a Kőhalmy Vadászati Múzeumban ajándék várja a kicsiket.

download (1)

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása