Fel

Miért NE KIABÁLJ a gyerekkel?

Blond Boy Crying

Miért NE KIABÁLJ a gyerekkel?

crying-613389_960_720Ezredszer kértem, mégsem pakolta vissza a zsírkrétát, türelmesen mondtam, mégis hisztizni kezdett, szépen beszéltem vele, mégis felesel, tisztelettudó ember vagyok, ezt a mintát adom, mégis fittyet hány a jó modorra – mi a baj a gyerekemmel? Miért nem együttműködő, miért nem képes rám figyelni és megérteni? A következmények még messze vannak ahhoz, hogy tanuljon belőlük, ha viszont büntetem, elidegenítem és szorongóvá teszem… Érzem, hogy emelkedik a hangerőm, a csúnya szavak és szidalmak a nyelvem hegyéről készülnek kiszökkenni, pedig már elszámoltam tízig… Nem biztos, hogy jó vége lesz ennek, még az is lehet, hogy kiabálnom kell…

 

 

 

 

 

pixel

pixel

aggressive-1748701_960_720Ugye, ismerős belső monológ? A nevelés mindennapi gondjai néha olyan akadályok elé állítanak minket, hogy tehetetlenségünkben gyakran feltekerjük a hangerőt és kiabálással szerzünk érvényt az akaratunknak. Ez pedig mindenkinek rossz, leginkább a csemetének – és persze példamutatásból sem kapnánk éppen fényes érdemjegyet. A Felelős Szülők Iskolája rendezvényén, Vida Ági baba- és gyermekpszichológus előadásából kiderül, miért nem érdemes kiabálni a gyerekkel, és főleg hogyan kerülhetjük el egyáltalán az ilyen helyzeteket az együttműködő, pozitív nevelés és attitűd eszközeivel. Szemlélet- és lélekformáló, interaktív és példákkal teli előadásra számíthatunk, ahol jó eséllyel nagy kő esik majd le a legtöbb szülő szívéről, hiszen újra felfedezhetik, hogy a gyermek „alapjáraton” nem rossz és nem tiszteletlen, a türelem tanítható és tanulható, a dacos akarnokból pedig vagány csapatjátékos varázsolható.

Miért NE KIABÁLJ a gyerekkel? 

Vida Ági pszichológus, a Kismamablog szerzőjének előadása

  1. február 23.

18:00-19:30

Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont

1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.

További részletek az esemény Facebook-oldalán, valamint a Felelős Szülők Iskolája honlapján olvashatóak.

JEGYVÁSÁRLÁS

AZ ELŐADÓRÓL

DSC_0008Vida Ági, babapszichológus, a népszerű kismamablog.hu szerzője, online marketing szakértő. Rendszeresen publikál szaklapokban (Anyák Lapja, Babapatika), hívják a televízióba (RTL Klub, M1, TV2). A Kismamablogot 2007. augusztusában indította el, azóta évente mintegy 2 millió egyedi látogató olvassa írásait Magyarországról és külföldről egyaránt. Blogja 2011-ben, a HVG Goldenblog szavazásán elnyerte a legjobb szakértői blog címet, Anyapszichológia című könyve pedig 2014-ben az Év Ismeretterjesztő Könyve lett.

“Alapvető szemléletmódom minden problémával kapcsolatban, hogy mielőtt cselekednénk, a mások által javasolt bevált módszereket alkalmaznánk, gondolkodjunk el. Ismerjük meg a gyereket! Ismerjük meg a probléma gyökerét! Ismerjük meg a helyzetet! Csak azután cselekedjünk. Nincsenek kész receptek, amik mindenkinél működnek, mindig a gyerek természetének és a körülményeknek az ismeretében szabad csak bármilyen nevelési módszert bevetni.” – vallja Vida Ági, babapszichológus

AZ ELŐADÁSRÓL

FSZI_Ne_kiabalj_a_gyerekkelGyakorlati példákkal, élethelyzetekkel teli interaktív előadást hoz nekünk, melyben szó esik érzelmekről, fejlődési szakaszokról. Egy biztos, más szemlélettel, más látásmóddal fogunk az előadás után hazatérni és remélhetőleg nem csak a tízig számolás módszere fog minket türelemre, szelíd szóra és akár eltérő nevelési utakra terelni.

Miért nem hallgat rád a gyermeked és mit lehet ilyenkor tenni? Ebben az előadásban rámutat azokra a tényezőkre, amik miatt nem figyel a szüleire a gyermek és ami miatt elkezdi megemelni a hangját a szülő.

Miért tiszteletlen a gyermeked? Hogyan érd el, hogy hiteles legyél a gyermeked szemében? Hogyan alakíts ki kölcsönös tiszteletet?

Hogyan tanítsuk meg a gyermeknek a következményeket büntetés nélkül pozitív módszerekkel?

Mit tegyél, ha nem együttműködő a gyermeked?

És mi a teendő akkor, ha szándékosan pont az ellenkezőjét csinálja annak, amit kérsz? Mi okozza ezt? Mit lehet tenni?

Miért viselkedik rosszul a gyermeked? Hogyan segíts neki megérteni, mit csinált helytelenül, min kéne változtatnia? Hogyan tereld más irányba a helytelen viselkedést?

Mit kell tudnia a gyermekednek a türelemről és milyen módon tudod őt türelemre tanítani?

Vida Ági ezekre a kérdésekre ad választ interaktív előadásban.

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása