Fel

Mit árul el rólam az alvási szokásom?

alvas1

Mit árul el rólam az alvási szokásom?

 

Neked melyik a kedvenc alvó pozíciód? Tudod mit árul el rólad?

pixel pixelalvas1

Szokták mondani, hogy ahány ember annyi szokás, és ez igaz lehet az alvási szokásainkra is. Nem is gondolnád, hogy például Leonardo Da Vinci 20 perces alvásokkal frissítette magát, melyeket 4 óránként ismételt. Charles Dickens pedig észak felé fordulva aludt, mert úgy érezte, hogy jót tesz a kreativitásának.

Érdekes nem? Vajon mindenkinek vannak ilyen hóbortjai? Bizonyára igen. De nézzük meg, hogy az általánosabb alvási szokások milyen személyiségjegyekre utalnak.

 

Szálfa

alvas2

Ebben a pozícióban az illető valamelyik oldalán fekszik, a karjai és a lábai pedig a testéhez simulva pihennek kinyújtva. Ez a második leggyakoribb alvó póz. Ez egy merev testhelyzetnek tűnik, pedig pont az ellenkezőjét jelenti. Akik ebben a testtartásban alszanak, azok nagyon szociális és laza emberek. Pozitív, bizakodó és vidám kisugárzásúak, amely mások számára olykor hiszékenységnek is tűnhet. De őket ez nem érdekli, nem foglalkoznak mások véleményével.

 

Sóvárgó

alvas3

A sóvárgó pozíció során az illető az oldalán fekszik. A karjai az adott oldalra fektetve nyugszanak, a lábak pedig egyenesen kinyújtva. Azért is nevezzük sóvárgó testhelyzetnek, mert tulajdonképpen tökéletesen odapasszolna mellé egy másik ember, akit ölelhetne álmában. Az elvégzett kísérletek azt mondják, hogy azok akik ebben a pózban alszanak, nyitott és hívogató személyiségek. Ám sajnos sokszor bizalmatlanok, könnyen gyanút fognak, cinikusak és bántóak is tudnak lenni. Nehezen hoznak döntéseket, mindent számításba akarnak venni, felmérni az összes lehetséges verziót, de ha egyszer elhatározzák magukat, akkor nincs megállás.

 

Katona

alvas4

Vigyázz! Kész! Alvás! A katona pozíció során az illető a hátán fekszik, lábai egyenesen egymás mellett kinyújtva, a karjai pedig a felső testéhez simulva pihennek. Ha ismerős ez a testhelyzet, akkor te egy erős, dinamikus, ám de inkább visszahúzódó személyiség vagy. Nem szereted a felhajtást, a felesleges fényűzést. Sikeres vagy abban amit csinálsz, de nem kívánsz emiatt tömeget magad köré. Nagyok az elvárásaid magaddal és másokkal szemben is. Kitartó és szorgos ember vagy, nem adod fel. Ebben a pózban szokás a leggyakrabban horkolni.

 

Szabadeső

alvas5

Aki szabadeső pózban fekszik, az úgy fest, mintha zuhanna a mélységbe. Hason fekszik, lábak lazán széttárva, a karjaival pedig egy párnát ölel a feje alá. Ez a testhelyzet, nyitott, társas, játékos személyiségre utal. Mégis olyan lényegretörő, céltudatos és sikerorientált, hogy már olykor pimasznak tűnhet. Elsőre úgy tűnik, szeretik a szabad szellemű életet, de valójában vágynak egy társra, a kontrollra. Rendkívül érzékenyek a kritikára.

 

Tengeri csillag

alvas6

Ez a legkevésbé népszerű alvási pozíció. Ennek során az illető a hátán fekszik, a lábai illetve a karjai pedig széttárva hevernek csillag alakzatban. Akik ebben a testhelyzetben alszanak, nagyon hűségesek a párkapcsolatok terén, és rendkívül jó barátok is egyben. Imádják meghallgatni más emberek problémáit, igyekeznek jó tanácsokkal ellátni mindenkit.

 

Magzat

alvas7

A magzat póz során az illető valamelyik oldalára fordulva, lábait a hasához közel felhúzva, kezeit az arcához helyezve alszik. Chris Idzikowski, PhD alvási specialista által végzett vizsgálatok szerint az emberek több, mint 41%-a alszik szívesen ebben a pozícióban. Ez a testhelyzet első ránézésre kemény, erőskezű, határozott ember benyomását kelti, de valójában érzékeny, félénk belsőt jelent. Sokat aggodalmaskodik, belül rágódik a problémáin, amelyeket mindig túl aggodalmaskodik.

 

Forrás: kicsisziv.hu

 

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása