Fel

A Médiaunió új kampánya

neked8-1

A Médiaunió új kampánya

 

Neked 8? – talán ismerős ez a cím, mely egy kisfilm sorozatnak a címe, amelyet a Médiaunió Alapítvány minden évben bemutat. A szervezők minden évben egy társadalmi témát választanak ki, és abban a témakörben folytatnak társadalmi célú kampányt. Az idei kisfilmek már a mese.tv Youtube csatornáin is láthatóak!

pixel

pixel

 

A kampány a 3. szakaszához érkezett, ahol a médiaértés, médiatudatosság és az internetes zaklatás témáit követően az internet előnyeit, pozitívumait mutatják be. Így lett a 2015-ös kampány témája: az internet pozitív hatásai.

A filmek szakértők bevonásával, személyes történeteken és tanulságokon keresztül szeretnénk felhívni a szülők, pedagógusok, kiskorúak és fiatalok figyelmét egyaránt a tudatos és felelős médiahasználatra.

 

neked8-3

A mostani filmek főtémái:

– demokratikus eszköz, ahol bárki szabadon kifejezheti a véleményét,
– alkalmas álláskeresésre,
– információ-szerzésre
– tudás-transzferre
– kapcsolattartásra,
– távmunkára
– közösség-építésre, és
– esélyegyenlőséget is teremt.

A digitális világ sokszor tud az ember segítségére lenni, akár tanulásról, akár munkáról van szó. Rengeteg jó tartalom egy gombnyomásra hozzáférhető az interneten, vagy akár a közösségi oldalon egy adott témáról kikérhetjük társaink véleményét. Ezzel párhuzamosan viszont egy folyamatosan változó, dinamikus és végtelen tartalom áradat hatása alá is kerülünk, mely számos veszélyforrást jelenthet, ha nem ismerjük kellően a digitális világ szabályait, jelenségeit és praktikáit.

 

neked8-2

Az új kommunikációs eszközök, az okos telefonok, tabletek egyre népszerűbbek. Egyre többen használják az internet és a közösségi oldalak nyújtotta lehetőségeket, fogyasztják a különböző médiatartalmakat. Nem mindegy azonban, hogyan használjuk ezeket az eszközöket, és ismerjük-e veszélyeiket. Célunk, hogy egy új társadalmi diskurzust indítsunk el, amelyben szülők, pedagógusok és gyerekek egyaránt részt vehetnek, hiszen mindannyian érintve vannak/vagyunk a „digitális nevelés” témájában.

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása