Fel

Vadonatúj táblagépekkel indul az év a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában

vodafone4

Vadonatúj táblagépekkel indul az év a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában

 

Január 19-én hivatalosan is elindult az országos Vodafone Digitális Iskola Program. Elsőként a budapesti Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulói vehettek át 28 eszközt abból az összesen 1200 darab Vodafone Tab SpeedLTE táblagépből, amelyeket a komplex és széleskörű program keretében a következő néhány hét során a vállalat országszerte 20 iskolába juttat majd el.

 

pixel

pixel
vodafone5

Vodafone Digitális Iskola Program

A budapesti Vörösmarty Mihály Általános Iskola 178 tanulója nevében Rakó József igazgató vette át a táblagépeket a rendezvényen, amelyen a diákok mellett a Terézvárosi Önkormányzat képviseletében Hassay Zsófia polgármester és Simonffy Márta oktatásért felelős alpolgármester, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) képviseletében pedig Debnár László, a VI. tankerület igazgatója is részt vett.

 

vodafone7

Rakó József beszédében kiemelte, hogy a Vodafone segítségével az iskola igen jelentős lépést tett a diákok digitális esélyegyenlőségének biztosítása felé. „Igazi befogadó iskola vagyunk, a szó legnemesebb értelmében. Sok más intézménnyel szemben nem mérlegelünk sem származás, sem anyagi helyzet alapján. Ez az oka annak, hogy intézményünkben kiemelkedően magas a hátrányos helyzetű, a halmozottan hátrányos helyzetű, illetve a sajátos nevelési igényű gyermekek száma”- mondta az igazgató. „A nálunk tanuló gyermekek nagy része a mindennapokban nem találkozik az infokommunikáció vívmányaival, s szinte behozhatatlan hátránnyal indul szerencsésebb társaihoz képest. A tabletek segítségével azonban mostantól elérhetővé vált számukra a minőségi digitális oktatás.” – tette hozzá.

A Vodafone kezdeményezésével létrejött, 20 iskolában mintegy 4700 gyerek oktatását és több mint 500 pedagógus munkáját érintő program megvalósításában az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK), valamint a Komplex Instrukciós Programot (KIP) Magyarországon működtető Hejőkeresztúri Iskolásokért Alapítvány is részt vesz. A vállalat 2016 első hónapjaiban 1200 darab Vodafone Tab SpeedLTE táblagépet oszt ki a résztvevő iskolák között, díjmentesen biztosítja az eszközök oktatási célú használatához szükséges havi 3 GB adatforgalmi keretet, valamint finanszírozza a gyermekek és az érintett pedagógusok internetbiztonsági oktatását is.

 

vodafone6

„A Vodafone törekszik arra, hogy a résztvevő iskolák tanulói számára a program segítségével motivációt, és egyben olyan tudást is biztosítson, amely hozzájárul az iskolai hiányzások csökkentéséhez, és segít visszaszorítani az évismétlések számát. Az anyagi támogatás mellett aktív szerepet vállalunk a program lebonyolításában is a kollégáinkból álló Vodafone Önkéntes Közösség bevonásával. Hiszünk abban, hogy hosszabb távon a kompetenciamérések segítségével egyértelműen láthatóvá válik majd a program pozitív hatása.”– mondta Marchhart Pál, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese.

 

vodafone1

A tanulók és a pedagógusok digitális kompetenciáinak fejlesztése mellett ugyanakkora tanulmányi eredmények javulása is fontos elvárás. A Komplex Instrukciós Program (KIP) módszert jelenleg 12 iskolában – köztük a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában is –alkalmazzák, ám a Vodafone Digitális Iskola Program keretében további nyolc magyarországi oktatási intézményben is bevezetésre kerül. A pedagógusok képzését szintén a Vodafone Magyarország Alapítvány finanszírozza. A KIP célja, hogy a tanárok egy olyan, csoportmunka-szervezésen alapuló oktatási módszert sajátítsanak el, amely nem csupán a tudásszint emelkedését, de folyamatos sikerélményt is biztosít a gyermekek számára. A Stanford Egyetem által kifejlesztett módszert Magyarországon 2001-ben vezette be a hejőkeresztúri iskola, és a program országos elterjesztését immár hatodik éve támogatja a Vodafone Magyarország Alapítvány.

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása