Fel

MOME filmek – 6. Évad

mome1

MOME filmek – 6. Évad

Az Egyszervolt.hu szerkesztősége és a  Moholy-Nagy Művészeti Egyetem – MOME, animációs tanszék– közös vállalkozása, hogy igényes gyerekzenékhez, illetve kortárs költők verseihez készítenek animációt. A sorozat elérkezett a hatodik évadához, s november végétől  – heti frissítésben –  10 új részt nézhetnek meg a www.mese.tv látogatói.

pixel

pixel

mome2

 

Versfilmek sorozat – Hatodik évad

A Versfilmek sorozat a mese.tv egyik közkedvelt programja, mely idén elérkezett a hatodik évadához. A mostani együttműködésben a régi jól ismert zenekarok művei mellett  – Kaláka, Gryllus Vilmos, Makám, -friss zenekarok dalait is beválogattuk. Így került a listára: Eszter-lánc Mesezenekar, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, Iszkiri Zenekar, Rutkai Bori Banda és Bíró Eszter dalai.

 

mome3

 

10 új film a mese.tv Youtube programján

Az új sorozatban 10 új filmet láthatnak a nézők. Idén sem versekhez készültek animációk, hanem a mai gyerekzenekarok, előadóművészek kiváló alkotásait válogattuk össze. Olyan művek ezek, amelyeket már régóta ismernek, énekelnek a gyerekek, de a hozzájuk álmodott animációs világ talán még közelebb hozza a dallamokhoz őket, még ismertebbé teszi számukra a zenét.

A Versfilmek sorozat egyértelműen a mese.tv egyik sikerszériája, mely a weboldal egyik célkitűzését is bizonyítja, hogy jövője van az internetes televíziózásnak. Sok háztartásban már fontos szerepet kap a számítógép, mint televízió. Ám ahhoz, hogy a gyerekek biztonságban nézhessék az internetes tévét, s valóban igényes műsort kapjanak, fontos a jó műsorválasztás. Ebben partner a mese.tv szerkesztősége, ahol számtalan kisfilmet, mesét illetve sorozatokat láthatnak a gyerekek. Nézettségi adatai is azt igazolják, hogy közkedveltek és nézettek a kisfilmek. Az animációk és a kortárs költők versei, mai gyerekzenekarok művei több százezer látogatót vonzanak az oldalra.

 

mome4

 

Egyszervolt.hu és MOME Anim összefogás

A MOME Anim és az Egyszervolt.hu gyerekportál összefogása kettős küldetést teljesít a filmsorozattal: egyrészt népszerűsíti a kortárs gyerekirodalmat, gyerekzenét, másrészt teret ad a friss, új és kreatív szemléletnek a vizuális kultúra terén.

Mindez szervesen illeszkedik az Egyszervolt.hu filozófiájába, hiszen a portál-csoport eredetileg is a gyermekkultúra ápolása és fejlesztése szándékával jött létre. A kezdetektől része ennek az animáció, a rajzfilm, lévén az a gyerekek által különösen kedvelt műfaj, s mint ilyen, kifejezetten alkalmas a kortárs gyerekirodalom megismertetésére, megszerettetésére.

A Versfilmek sorozat elkészítése a MOME Anim képzési rendjébe illeszkedve a rajzfilmkészítés gyakorlata mellett, a megrendelésre készülő animációs munkát is szimulálja, másrészt valódi kreatív megnyilatkozási lehetőséget kínál.

 

mome5

 

Versfilmek 6. Évad

Producer: Fülöp József és Pintér Róbert

Konzulens: Sipos Orsolya

Szerkesztő: Almásy Katalin

 

mome6

 

Alkotások:

Iszkiri Zenekar: Csiribá

Makám: Kormos

Gryllus Vilmos: Kiugrott a gombóc

Kaláka: Semmit sem talál az ember

Eszter-lánc Mesezenekar: Kistesó

Farkasházi Réka és a Tintanyúl: Bolt hátán bolt

Rutkai Bori Banda: A nap és a tó

Bíró Eszter: ABC dal

 

mome7

 

mome8

 

mome9

 

mome10

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása