Fel

Nagy móka kicsiknek!

pr_kép

Nagy móka kicsiknek!

Általában a roller az első kétkerekű, amin a legkisebbek – akár már három évesen – elkezdik az önálló közlekedést.  A szülőktől persze ez extra odafigyelést és türelmet igényel, de néhány dolgot szem előtt tartva ezek a járgányok igazán élvezetes szórakozást kínálnak a gyerkőcök számára – miközben fejlesztik az egyensúlyérzéküket és koordinációjukat.

Rollerválasztás

Fontos szempont a megfelelő roller kiválasztása, mind az életkor, mind pedig a biztonság szempontjából. A rollereivel ismertté vált amerikai Razor cég által kifejlesztett Razor Junior termékcsalád kimondottan az ovis korosztálynak készül, akik még csak most ismerkednek az egyensúly és a koordináció rejtelmeivel. A Razor gyerekrollerek és járgányok nem csak vidám perceket kínálnak, de segítenek is a kicsiknek a helyes vezetési technika alapjainak elsajátításában. A legstabilabb háromkerekű típusok könnyen kanyarodnak, ugyanakkor nehéz őket felborítani, így tökéletes bevezetést jelentenek a Razor rollerek világába. A legkisebbeknek javasolt az elektromos változat, amelyen akár ülve tehetik meg az első métereket. A fejlesztők természetesen arra is figyeltek, hogy a gyerekek élvezzék a gördülést: a vidám színű vagy éppen villogó-világító rollereket választva tovább fokozható a hangulat.

Biztonság

Természetes, hogy a szülők számára a legfontosabb szempont a gyermek biztonsága. A Razor Junior rollerek megnövelt kanyarodási sugarának köszönhetően a kicsik biztonságosan fedezhetik fel az egyensúlyozásban és koordinációban rejlő lehetőségeket. A továbbfejlesztett kormányzás az élesebb kanyarokat is biztonságossá teszi, könnyítve ez által a vezetési technika mielőbbi elsajátítását. A  különleges formatervezés stabilabb rollerezést tesz lehetővé, míg az extra széles, csúszásgátló platform mozgásban tartja a kicsiket. Védőfelszerelés használata minden életkorban és járműfajtától függetlenül javasolt: már egy egyszerű sisak is védelmet nyújt egy-egy esés alkalmával, a térd- vagy könyökvédő pedig tovább fokozza az utazás biztonságát.

t3_GR_Action

A rollerről itt tudhatsz meg többet: https://www.razor.com/hu/products/razor-jr/

Fejlesztés

Rollerezés közben a kicsik első sorban az egyensúlyozás művészetét sajátíthatják el. Azok a gyerekek, akik kiskorukban sokat hajtották rollerüket, gyorsabban és bátrabban pattannak biciklire. A rollerrel ugyanis játszva tanulnak meg egyensúlyozni, hiszen közben nem kell a pedálozásra koncentrálni. A másik nagy előny, hogy biztonságérzetük is nagyobb, hiszen lábukat letéve bármikor megállhatnak. Minél többet gyakorolnak, annál bátrabban fogják feltenni a másik lábukat is a rollerre, így még magabiztosabban tudnak egyensúlyozni.

Élményfaktor

A biztonság lényeges szempont persze, de a gyerkőcök számára csaknem ugyanilyen fontossággal bír a trendi, különleges design. Ha a rollerre pattanva kigyúlnak a menő fények, felvillan a platform, akkor már tényleg minden csak a mókáról szól! Izgalmas élmény a sebesség megtapasztalása is – például egy elektromos rolleren. A Razor Junior elektromos rollereket kimondottan az ovisok igényeire szabták, szem előtt tartva biztonságukat, ugyanakkor az izgalmas élményfaktort is. Ezek a járgányok extra stabilitást kínálnak a három keréknek és az egyszerű nyomógombos indításnak köszönhetően. Mivel az irányítás így mindig a gyerekek kezében van, könnyedén fedezhető fel az elektromos rollerek izgalmas világa.

RazJr_LilEs_BLGR_Action

Még több info a rollerről itt: https://www.razor.com/hu/products/razor-jr/

 

A közlekedés igazán nagy élmény lehet kicsiknek és nagyoknak egyaránt – nem is szólva az első önálló járgány használatáról. Biztonságos eszközt választva és az alapvető szabályokat betartva a gyerekek gyorsan és szórakozva sajátíthatják el a helyes vezetési technika alapjait.

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása