Fel

Ne izgulj! -stresszkezelő kézikönyv nemcsak gyerekeknek

covers_455944

Ne izgulj! -stresszkezelő kézikönyv nemcsak gyerekeknek

Helaine Becker – Ne izguljTrükkök, tanácsok, praktikák gyerekeknek, hogy ne legyenek stresszes felnőttek. – olvasható a könyv alcíme. De ez az alcím, akár a szülőkhöz is szólhatna, hogy miképp felejthetnék el a stresszes hétköznapokat. Hogyan változzanak meg, mert e könyv lényege, hogy mi szülők ne neveljünk fel stresszes gyerekeket!
pixel

pixel

 

 

 

 

Mindig is szerettem az olyan kiadványokat, amelyben nemcsak a gyerekeknek adnak tanácsot, hanem mi felnőttek is egy kicsit bevonódhatunk. Így van ez ezzel a könyvvel is, mert ahogy együtt olvassuk a gyerekkel, óvatlanul mi is elgondolkodhatunk egy-egy tippen, praktikán. Itt van egy például: számolj tízig! Hát persze ismerős, hiszen hányszor hallottuk már ezt a tanácsot, akár még anyáinktól, s hányszor nem tudjuk betartani, mielőtt nekiállnánk a gyerekeinkkel ordibálni… vagy egy másik: Kedveskedj! S tényleg mikor kedveskedtem én utoljára valakinek? Mikor mondtam csak úgy a kollégámra, hogy milyen csinos ma, vagy épp mikor dicsértem meg a lányom, hogy ma jól választotta ki a fülbevalóját? Fontos mondatok, tanácsok ezek, amelyeket minél hamarább kéne a gyerekeknek megtanulniuk. S ahhoz, hogy ezt ők még jobban elsajátítsák ehhez mi szülők is kellünk!

S persze nem elég a könyvet elolvasni, hanem gyakorolni is kell! S ez megint nagyon nehéz, amit csak tudatosan lehet, mindig figyelembe véve az adott helyzetet.

 

Összefoglalva: ez a kiadvány nemcsak a gyerekeknek szól! Hanem a szülőknek is! Én építő jelleggel mindenkinek odaadnám, hogy egy délután lapozgassa át, gondolkodjon el a leírtakon, s ha lehet, akkor építse be a hétköznapjaiba az ott leírtakat.

 

Amit az íróról tudni kell:  Helanie Becker, több mint 70 gyerekkönyvet írt, televíziós műsorokat készít, verseket ír. A Ne izgulj! c. kötetében közel 100 trükköt, praktikát mutat be, hogy a hétköznapok még sikeresebbek legyenek! Ajánljuk iskolai pszichológusoknak, tanároknak, szülőknek, s persze a gyerekeknek!

 

A könyvet itt rendelhetitek meg:  https://www.lira.hu/hu/konyv/ismeretterjeszto-1/tarsadalomtudomany/ne-izgulj

 

AK

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása