Fel

Fesd meg a saját Mona Lisa képedet!- nyári élmények a Leonardo kiállításon

IMG_2421

Fesd meg a saját Mona Lisa képedet!- nyári élmények a Leonardo kiállításon

A kirándulások, táborok, strandolások közé érdemes egy-egy kulturális programot is beiktatni. Ilyen a budapesti Leonardo kiállítás is, ahol a kicsik, felnőttek vagy akár baráti társaságok is izgalmasabbnál izgalmasabb programokkal találkozhatnak. 

Mitől más? 

Leonardo da Vinci a reneszánsz mester halálának 500. évfordulójának alkalmából érkezett Budapestre a kiállítás, amely augusztus végéig látogatható. Azt tudjuk, hogy Leonardo egyszerre volt festő, tudós, feltaláló, mérnök, geológus, botanikus, zenész és még sorolhatnám. Ez a sokszínűség köszön vissza a kiállításon is, ahol mindent ki lehet próbálni, minden kiállított tárgyhoz hozzá lehet érni, le lehet fotózni. De ha ez még kevés lenne, akkor érdemes kipróbálni a vezetett tárlatvezetést, vagy a kincskeresést.  UV lámpa segítségével indulhat felfedező túrára kicsi és nagy egyaránt, s titkos rejtvények, Fibonacci számsor és egyéb megfejtésre váró tárgyak vezetik végig a látogatókat. Egy kicsit úgy érezheti magát a gyerek és felnőtt egyaránt, mintha egy kalandregénybe, vagy akár a jól ismert Da Vinci kód című könyv vagy épp film izgalmas nyomozásába kapcsolódna be.

A kiállítás mellett számos érdekesség vár még a gyerekekre: VR szemüveg segítségével megnézhetik a Mona Lisa és az Utolsó vacsora című festményeket, s a kisfilmben számos érdekességet tudhatnak meg a festőről, illetve a festményről. Akik pedig ki szeretnék próbálni, hogy milyen lehetett Mona Lisát megfesteni, az a festőállványokon ki is próbálhatja, s megfestheti a saját képét, a saját stílusában. Ajándékként haza is vihetőek a festmények!

IMG_2413

 

Da Vinci Tv- ismeretterjesztő napközis táborok 

A Da Vinci nyári napközivel, július 15-től, augusztus 27-ig minden hétköznap játékos formában inspirálják a gyerekeket a művészetek, a tudomány és a technika területein. A napközi reggel 9 órától délután 17 óráig tart a hét minden napján, más-más tematikával. Egy-egy nap gerincét három alappillér biztosítja: interaktív múzeumpedagógiai foglalkozás, Da Vinci Kids élményóra és külsős kulturális program. A belépőjegy mellé ajándékba 3 hónapos Da Vinci Kids alkalmazás előfizetés is jár. 5 nap 5 témakör: hétfő – tudomány, matek és technika, kedd – játék és alkotás, szerda -történelem, hírességek, csütörtök – kultúra, péntek – élet és természet.

 

IMG_2408

 

Pizsamarti 

2019. július 18-án a kiállításon Da Vinci Kids pizsamapartit is rendeznek, az éjszakai kalandőrán fény derül Leonardo festményeinek rejtett titkaira. A közös nyomozás során a pizsamás felfedőz szimbólumkutatók lehetnek, és nem csak a rejtett jelekkel, de azok jelentésével is megismerkedhetnek. A kapcsolódó Da Vinci Kids élményórán a csatorna legújabb sorozatainak segítségével ismerkednek meg a gyerekek Leonardo Da Vincivel és a reneszánsz korszakkal.A kalandok végén a résztvevők a kiállítási térben töltik a teljes éjszakét. A következő hónapban is megrendezik a különleges pizsamapartit, augusztus 23-án.

A nagy érdeklődésre való tekintette az éjszakai programot idén először felnőtt résztvevők számára is megrendezik, Éjszaka Múzeumban címmel, július 27-én és augusztus 19-én.

A kiállítás címe: Central Passage, 1061 Budapest, Király utca. 8-10.

www.davincikiallitas.hu

https://www.facebook.com/davincikiallitas/

www.davincikids.tv

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása