Fel

Pagony és Tilos az Á programok a Könyvfesztiválon

pagony

Pagony és Tilos az Á programok a Könyvfesztiválon

 

A Pagony és a Tilos az Á Könyvek friss könyvekkel, sok szerzővel, változatos programokkal és dedikálásokkal egy helyen, a Millenáris D14-es standján (a volt Csodák Palotájában) várja a látogatókat.

pixel

pixel

A könyvfesztivál ideje alatt – április 23-26. között a könyveket 20%-os kedvezménnyel vásárolhatják meg az érdeklődők. A fesztivál ideje alatt a Kis Könyves Éjen, április 24-én este pedig érdemes ellátogatni a Pagony boltjaiba is, ahol változatos, színes programok várják a 0-99 éves korosztályt!

 

pagony1

A Pagony és a Tilos az Á Könyvek programjai

A Pagony könyvek programjai a Gyerek(b)irodalomban!

2015. április 24. péntek, 11.00-12.00
Finy Petra – Pásztohy Panka: Iskolások kézikönyve

Rendhagyó tanóra kisiskolásoknak Finy Petra vezetésével, utána könyvfesztiváli vetélkedő nyereményekkel!

2015. április 25. szombat, 11.30-12.30
Berg Judit – Mészely Ilka: Most ÉN olvasok!

Te már tudsz egyedül olvasni? Kicsit? Vagy már folyékonyan? A Tökmagok segítenek neked – négy különböző olvasási szinten!

Közös játék, mese és rajzolás Berg Judittal és Mészely Ilkával és a Tökmagokkal!

2015. április 25. szombat, 16.00-17.00
Két Pagony-mese kicsiknek

Mese Boribon húsvéthétfőjéről és Szofiról, egy olyan kislányról, aki akkorákat tüsszentett, hogy a galambok lerepültek a tetőről, a levelek leestek a fákról, sőt, még az óceán is kilépett a medréből… Te mekkorát tudsz tüsszenteni? Mese és játék Stiglincz Milánnal, Marék Veronikával és Harcos Bálinttal.

2015. április 26. vasárnap, 10.30-11.30
Eldad Ilani – Szabó Levente: Tökéletes történet

Egy apuka mesél a kisfiának Bullagária ifjú hercegéről, és a herceget meghódítani kívánó királykisasszonyokról.
Legyél te is hős lovag – legyél te is hős lovaglány! Lovagi játék a Mare Temporis Alapítvánnyal.

2015. április 26. vasárnap, 17.00-18.00
Milos Macourek – Adolf Born: Matyi és Sári az iskolában

Hogyan kerül Matyi és Sári a harmadik bé osztályból a kőkorszakba? Mit keres Jonatán, a szomszéd néni kutyája az osztálykiránduláson – ráadásul emberi formában? Mindez egy csodálatos telefonkagylónak köszönhető, amit Matyi és Sári egy átlagos napon ajándékba kap, és innentől kezdve viccesebbnél viccesebb, és a legkevésbé sem átlagos kalandokba bonyolódnak. Filmvetítés és mese.

 

pagony4

Dedikálások:

április 24. péntek
11.30-12.00: Finy Petra dedikál

április 25. szombat
11.00-12.00: Berg Judit és Mészely Ilka dedikál
16.30-17.30: Marék Veronika dedikál
17.00-18.00: Harcos Bálint dedikál

 

Tilos az Á Könyvek programja:

április 26. vasárnap, 11.00–12.00 – Szabó Magda terem – Menőnek lenni

A Tilos az Á Könyvek könyvfesztiváli újdonságai kapcsán Horváth Gergely újságíró, a Petőfi Rádió Kultúrfitnesz című magazinjának alapító műsorvezetője fiatalokról, olvasásról, szerepekről, szuperségről, menőségről, másságról beszélget a szerzőkkel és Vinczellér Katalin magyartanárral.

Gévai Csilla: Lídia,17, Mán-Várhegyi Réka: A szupermenők és Jeli Viktória–Tasnádi István–Vészits Andrea: Időfutár 5. – A por hatalma című könyveinek bemutatója

Dedikálások a Millenáris D14 standjánál: április 26. vasárnap

10.00–11.00: Gévai Csilla és Tallér Edina dedikál

12.00–13.00: Bódis Kriszta, Dávid Ádám, Finy Petra, Jeli Viktória, Mán-Várhegyi Réka, Tasnádi István, Vészits Andrea dedikál.

 

pagony5

A Kis Könyves Éj programja a Pagony boltokban
Április 24., péntek
Kis Könyves Éj a Pagonyban a Gellért térnél
(Budapest, XI. Bartók Béla út 5.)

Egy este a Tilos az Á-val

19.00 Időfutár közönségtalálkozó és kísérletezés – a legújabb V. kötet bemutatója a szerzőkkel – Jeli Viktória, Tasnádi István, Vészits Andrea –, és izgalmas kísérletekkel az Időfutárból

20.00 Kiállítás és zene – bemutatkozik Lídia, 17 kirakatgalériával a szerző, Gévai Csilla illusztrációiból. Megnyitja: Szekeres Nikoletta, brácsázik: Melis Márta

20.45 Menő vagy nem menő? – Mán-Várhegyi Réka Szupermenők című könyvének bemutatója felolvasással és a Kisszínes Duóval – énekel: Kemény Zsófi és Kemény Lili

21.30 A könyv öltöztet! – könyv ihlette divatperformansz Hevér Zsófi (Zabora) koreográfiájával – Keresd a legújabb Tilos az Á könyveket a kifutón!

Az este moderátora: Szekeres Niki

Kis Könyves Éj a Pagonyban a Pozsonyi úton
(Budapest, XIII. Pozsonyi út 26.)

Egy este gyerekeknek és felnőtteknek a Pagonnyal

17.00 Találkozzatok Pettsonnal és Findusszal! – a General Press Könyvkiadó interaktív programja
– Ismered az öreg Pettsont és kandúrját, Finduszt? A farmjukon, Svédországban mindennap történik valami. Most éppen a tavaszi zöldségeket próbálják elültetni. Ha segíteni szeretnél nekik, akkor tarts velük!
– Ami vár rátok: ügyességi feladatok, színezők és könyvnyeremények!
17.00-tól egész este Jótékonysági sütivásár – hozz sütit, nevezd el kedvenc Pagony hősödről!

18.00 Szavazz kedvencedre/Rendhagyó biológia óra – várjuk a gyerekeket! Ismerd meg az állatokat Jill Tomlinson köteteiből, nevess és szavazz a kedvencedre! Amelyik állat – bagoly, cica, pingvin, gorilla, tyúk, földimalac – a legtöbb szavazatot kapja ezen az estén, örökbe fogadjuk a Fővárosi Állatkertből! Bemutatkozik Jill Tomlinson legújabb egyben utolsó kötete A földimalac, aki semmiben sem volt biztos!

20.00 Mutasd meg, hogy a könyv öltöztet! – várjuk a szülőket! – design kiegészítők készítése könyvekből nőknek és férfiaknak Földi Andrea jelmeztervezővel, bohókás fotózás, hogy Te is megmutathasd, a könyv valóban öltöztet!

 

Kis Könyves Éj a Fehérvári Pagonyban
(Székesfehérvár, Királysor 66.)

19.00 – 21.00 Pizsamaparti és Könyvékszerek – A könyv öltöztet!
– Gyerekek – Vegyétek fel a legpizsamább pizsamátokat és irány az ágy…vagyis a fehérvári Pagony! Pihe-puha plédes, habos-kakaós esti meseolvasás a Pagony alvókuckójában.
– Amíg a gyerekek mesét hallgatnak, addig a szülők szusszannak, borozgatnak és beszélgetnek. A bátrabbak vagány könyvékszerekbe öltözhetnek…Mert a könyv öltöztet!

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása