Fel

Pinokkió a Budaörsi Színházban

pinokkio2

Pinokkió a Budaörsi Színházban

 

Gyereknek lenni nem könnyű, bármilyen fából is faragták az embert. Pinokkiót történetesen egy diófa tuskóból, de ez a tény sem teszi kevéssé macerássá számára a cseperedés eseménydús időszakát.
pixel

pixel

pinokkio4

Így viszont a mese végére feketén-fehéren kiderül, hogy kiállja-e a próbákat: bátorsága legyőzi-e a veszélyeket, esze a gonosz cselszövést és szíve a jellemet megkísértő ármányt. Pinokkió izgalmas kalandjai magukkal ragadják az egész családot, együtt járhatjuk végig a faragott kisfiú útját az asztalosműhelytől a Csodák Mezején és a cirkuszporondon át a bálna gyomráig és azon is túl…

 

pinokkio1

Az előadásban a főbb szerepeket a budaörsi színház idén megalakult, állandó társulatának a színészei alakítják, akik mellett újra láthatjuk a Liliomfiban megkedvelt fiatalokat, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóit.

 

A díszlet, ahogy azt a budaörsi színház szinte minden eddigi bemutatójánál elmondhattuk eddig, egyszerű és variálható, Sokarai Attila tág teret enged a nézők fantáziájának, hogy éppen hol járunk. A kosztümök is inkább utalások a színekkel és anyagokkal, Pető Kata nem szájba rágja, hogy figyu, én egy fabáb vagyok, én meg egy róka, macska, tücsök. Igazán kíváncsi vagyok, hogy a gyerekek rajzai vajon mit tükröznek majd a látványból vissza!

 

pinokkio5

A szövegkönyvét Carlo Collodi Pinokkió kalandjai című regénye alapján Litvai Nelli írta, remekül. Érthető, nem gügyögő, és anélkül, hogy a gyerekeket megzavarná, olykor-olykor kiszól a felnőtt nézőknek is. Címszerepben Prohászka Fanni (egy,hallg,), rendező: Lukáts Andor.

 

Én Pinokkiót fogom lerajzolni” – mondja a bemutató után az ötéves kislány, kezében szorongatva az előadás szórólapját, amin arra buzdítják a kis nézőket, hogy örökítsék meg azt a szereplőt, aki a legjobban tetszett nekik. Remek családi program, de nagycsoportos óvodáscsoportoknak és kisiskolásoknak is ajánljuk

 

Fotó: Borovi Dániel

Latinovits Színház

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása