Fel

Pizza – kontra tengeri herkenytyűk

spagetti

Pizza – kontra tengeri herkenytyűk

Ugye sokszor gondot okoz egy-egy nyaraláskor a gyerek étkezése? Főleg akkor, ha külföldön vagyunk, s nem a megszokott ételek kerülnek az asztalra. Mit egyen ilyenkor a gyerek? Ötletek és praktikák , hogy hogyan szerettessük meg az új,  idegen ízeket?

 

pizza

 

Egyszerű ételek

A legegyszerűbb fogások, amikor a már jól ismert ételeket tálaljuk a gyerekek elé. Ide sorolhatjuk a pizzát, a különféle tésztákat. De figyelem, mert sokszor még a megszokott pizza is lehet furcsa, más ízű, vagy épp olyan zöldség van rajta, amely számukra ismeretlen.

Tehát, amivel biztos nem lövünk mellé:

– pizza

– spagetti carbonare

– bolognai vagy milanoi spagetti

Viszont, ha olyan zöldség van rajta, mint például az articsóka, akkor már nem biztos, hogy megeszik.  Érdemes tehát jól elolvasni az étlapokat és a hagyományos sonkás, kukoricás, sajtos pizzát rendelni.

 

tengerikaja2

 

Tengeri herkentyűk

Rák, kagyló, tintahal, vagy különféle sült halak? A gyerek válasza legtöbbször, hogy fúj, nem kóstolja meg. Hogyan próbálkozz, hogy mégis megegye?

–     Állj hozzá pozitívan. Mesélj az új ételekről!

–     Ha a szülő rendel ilyen ételt, kóstoltasd meg vele.

–     Ha ezt sem akarja, akkor csak egy kis kenyérrel tunkolja ki az étel szaftját.

–     Az új ízeket mindig csak lassan, óvatosan vezesd be!

 

Kagyló szuvenírba

Érdemes a már elfogyasztott kagylóhéjat eltenni. Egy-egy kis kagylóhéj souvenir lehet a nyaralásról, amivel büszkén eldicsekedhet, hogy ő már majdnem evett ilyet!

 

tengerikaja1

 

Helyi specialitások

A helyi specialitásokat biztos, hogy mindenki szeretné kipróbálni. De a gyerekek nem biztos, hogy szívesen megennék. Egy jól bevált trükk, ha átkereszteljük azt a finomságot, azaz lefordítjuk a gyerekek nyelvére, hogy mi is az. Hogy ők is megértsék.

 

Ha mégis elakadnátok, hogy mit egyen a gyerek, akkor a jól bevált sült krumpli ketchuppal mindig bejön. Igaz nem a legegészségesebb étel, tudom, de …

 

AK

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása