Fel

Ragadj ceruzát !

egeszseg4

Ragadj ceruzát !

 

Ragadj ceruzát és vegyél részt rajzpályázaton! Most két remek, kifejezetten gyerekeknek szóló pályázatot ismertetünk. Az egyik az egészségről a másik a madárfiókákról szól.
pixel

pixel

gyerekrajzol

1. Miért jó egészségesnek lenni?

Rajzpályázat gyerekeknek

 

Vajon mi jelenti az egészséget és a boldogságot is a gyerekek számára? Van, akinek az, ha szabad levegőn nagyokat futkározhat, fára mászhat, megint másnak, ha beleharaphat egy ropogós piros almába. Van, aki akkor érzi magát legegészségesebbnek és legboldogabbnak, amikor csobban egyet egy tó vagy tenger hűsítő vizében. A melengető napfényben sütkérezés, és a didergős hóemberépítés, a korcsolyázás és egy friss mézes bodzaszörp kortyolgatása, egy sikeres focimeccs a barátokkal, egy óriási ugrálás a játszóházban: ez mind-mind lehet egy-egy boldog és egyszerre egészséges pillanat is. Nos, most hogy jól körbejártuk ezt a témát, eláruljuk, hogy miért is került fókuszba a boldogság és az egészség egyszerre.

Egy különleges rajzpályázat indult el, melyben arra kéri a pályázatot kiíró Zepter Hungary a gyerekeket, hogy az egészségről gondolkodjanak, és fogalmazzanak meg érzéseket. És utána pedig mindezeket az érzéseket, gondolatokat vessék papírra.

 

egeszseg2

„Miért jó egészségesnek lenni?” – ez a címe a rajzpályázatnak, amelyre két kategóriában várják a jelentkezéseket: óvodások és alsótagozatos kisiskolások külön versenyeznek majd. A nyeremény sem akármilyen, mert polarizált fényterápiás készülékeket lehet nyerni, hogy a fény gyógyító ereje tovább segítse a legjobb rajzok megálmodóit, hogy még tovább egészségesek maradjanak.

A rajzot a gyerekek bármilyen bármilyen technikával készíthetik, tehát színes ceruzával, filctollal, vízfestékkel vagy zsírkrétával is neki lehet állni az alkotásnak. Az elkészült rajzokat digitalizált formában, azaz beszkennelve kell elküldeni, egy kitöltött adatlappal együtt. Mivel a pályázat kiírói is tudják, hogy nem mindenkinek áll rendelkezésére lapolvasó, azaz szkenner, így jó minőségű fényképet is elfogadnak, ezeket is a www.egeszsegeseletert.hu oldalon megadott e-mailcímre kell elküldeni. Ugyanitt lehet letölteni a jelentkezési lapot is.

 

A pályaművek beérkezési határideje 2016. május 1.

 

egeszseg1

Ezeket a rajzokat először egy szakmai zsűri szelektálja, majd a továbbjutott rajzokat a Zepter Hungary hivatalos Facebook-oldalára töltik fel, és itt indul a közönségszavazás, amely május 27-ig tart. A legtöbb like-ot elért rajzok közül mindkét kategóriában 2-2 nyertes pályaművet hirdetnek majd, melyek jutalma egy-egy Bioptron Medall polarizált fényterápiás készülék lesz. De nem csupán egyéni nyertes lesz, hiszen a legtöbb pályaművet beküldő intézmény, óvoda vagy általános iskola pedig 1 db Bioptron Pro1 fényterápiás készüléket kap.

Vajon kinek mi jut eszébe először az egészségről? Érdemes lesz figyelni és szavazni is májusban, addig pedig minden érdeklődő szülő, pedagógus és gyermek figyelmébe ajánlani ezt a lehetőséget.

www.egeszsegeseletert.hu

 

 

madarfioka

2. Tavaszi csibék

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) rajzpályázatot hirdet “Tavaszi csibék” címmel.

 

Tavasz a fiókanevelés időszaka, ám a fiókák nagyon különbözőek, ahány fészekalj, annyiféle fióka. Tudtad, hogy sok közülük pettyes, míg felnőttként eltűnnek a pettyek vagy, hogy a hófehér hattyúnak szürkék a fiataljai? Talán az is meglep, hogy a fehér gólya fiókájának csőre nem is piros, hanem pont olyan fekete, mint az év madarának választott haris csibéi. (http://www.mme.hu/2016-ev-madara-haris)

Éppen e sokszínűség miatt választotta az MME az idei rajzpályázat témájaként a fiókákat.
Pályázni madárfióká(ka)t ábrázoló rajzzal lehet, óvodás, alsó- és felső tagozatos kategóriában.

 

madarfiokak1
Hogyan lehet pályázni?
– papíron, kézzel készített rajzokat fogadunk el
– csak egyénileg lehet pályázni, gyermekenként 1 db pályázatot fogadunk el
– a rajzot (eredetit, nem másolatot) kérjük részünkre megküldeni postán A4-es borítékban, nem összehajtva, a nevezési határidőig (a rajzot nem tudjuk visszapostázni)
– mérete A4-es legyen, a rajz hátoldalán legyen feltüntetve a pályázó neve, életkora (nevezési kategória), szülő neve, telefonszáma, lakcíme, e-mail címe
– a pályamű postázásával úgy tekintjük, hogy a törvényes képviselő beleegyezését adta a pályázaton való részvételhez és a rajz esetleges kiállításon vagy interneten való megjelenéséhez
– óvodák és iskolák a rajzokat együttesen is elküldhetik részünkre, a rajzokon ebben az esetben is szerepeljen az alkotó neve, kora (kategória) és a szülő elérhetősége

Beküldési határidő: 2016. május 10. (Madarak és Fák Napja)

A pályázatokat a következő címre várjuk:
Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME)
1121 Budapest, Költő u. 21.
A borítékra kérjük ráírni: „Tavaszi csibék”

 

egeszseg3

Díjak:
Minden kategóriában, mindhárom helyezett 1-1 db haris kitűzőt és posztert nyer, valamint az óvódások és alsó tagozatosok madárhangon megszólaló plüssmadarat nyernek. A felső tagozatosok nyereménye a kitűzőn kívül 1-1 db természetismereti könyv. Minden kategóriában a 3 legszebb, legötletesebb pályamunkát díjazzuk.
A nyerteseket e-mailen vagy telefonon és a www.mme.hu oldalon tájékoztatjuk.
Az eredményhirdetésre 2016. május 26-án kerül sor.

 

http://www.mme.hu/tavaszi-csibek

 

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása