Fel

6 új könyv és rengeteg program

szofi-bujocskazik

6 új könyv és rengeteg program

 

Ezekkel várja a Pagony a Könyvfesztivált – Millenáris, április 21-25.
pixel

pixel
szofi-bujocskazik

Harcos Bálint – Cristina Quiles: Szofi bújócskázik

A tüsszentés és a varázslás után Szofi piknikezni indul a mamájával az erdőbe. Uzsonna előtt azonban bújócskáznak egyet. Na, hová tűnt Szofi? A gombák közé? A vadmalacok mellé? A tavirózsákhoz? Mama nagyon ügyes, mindig megtalálja Szofit… De vajon ő hová tűnt?

 

bogyo-baboca-v

Bartos Erika: Bogyó és Babóca virágai

Bartos Erika új könyvében itt a tavasz! Babóca virágokat ültet, és amíg meglátogatja rokonát, Bogyó gondoskodik a tulipánokról. Ám pár nap múlva megfeledkezik róluk, és a virágok elhervadnak. Szegény Bogyó nagyon bánja, amit tett, de szerencsére közösen sikerül esőt varázsolni a kis barátoknak. A második történetben Babóca bántja meg akaratlanul Bogyót: leönti a festményét vízzel. Bogyó elszontyolodik, de a barátai így is gyönyörűnek és különlegesnek látják a képet!

Két kedves mese barátságról és megbocsátásról.

 

milu-indian

Finy Petra: Milu az indiánok között, Pásztohy Panka rajzaival

A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szak­érte­lem­­mel megtámogatott kortárs, magyar „olvasni tanulok”-­sorozatot szerettünk volna létrehozni. A Pagony legkiválóbb szerzőit kéri fel a sorozatban való rész­vé­tel­re: minden szerző négy könyvet ír, négy különböző nehéz­ségi szinten. A történetek lazán összefüggnek egymással, de természetesen önállóan is olvashatók. A sorozatot Berg Judit könyveivel kezdtük, Finy Petra köteteivel folytatjuk – a főszereplőnk továbbra is Milu, Kamilla, no meg Bátor és Buci, az időutazók!  Az ókori Egyiptom és Görögország után (Milu Egyiptomban, Milu az Olimpián) most hőseink az indiánok közé utaznak, hogy megvédjék a dakota törzset a krík támadásától. Kiderül az is, mi az a wigwam vagy a toma­hawk!

 

turkiz-nabu

Magyari Péter: Bence és a türkiz Nabu, Lanczinger Mátyás rajzaival

Nabu egy szuperhős, akinek öt fegyvere van: egy kés, egy aknavető, egy pisztoly, egy dobócsillag és egy elektromos sokkoló. Nabu Bencéé. Bence általános iskolás, harmadikos, a legjobb barátját Rigl Zolinak hívják, a legfőbb ellenségét pedig Nagy Pelvának. A Nagy Pelva elvette Bencétől Nabut. Vissza kell szerezni! Bence és Zoli rögtön három tervet is kitalálnak, amiből a madárpókos kókuszgolyó bizonyul a legjobbnak…

Vicces, izgalmas történet nem csak szuperhősöknek!

Megjelenés: április

 

bodog-szomorilla

Kolozsi Angéla: Bódog és Szomorilla, Szalma Edit rajzaival

Bódog hiába királyfi, nincsen se birodalma, se alattvalói. Na jó, van két tökkelütött szolgája, de azokkal meg mire megy? Hiszen maga sem tud se viselkedni, se írni-olvasni. Szomorilla hiába tündér, nem tud varázsolni. S a többi tündérrel ellentétben nem is kedves, és segíteni sem akar senkin, legfeljebb ha jól ki lehet közben oktatni az illetőt. Szomorilla erről arra, Bódog arról erre vándorol a poros országúton, s egyszer csak találkoznak. Vajon sikerül jól nevelt és bölcs királyt faragni Bódogból és kedves, magabiztos tündért Szomorillából?

A díjnyertes drámát most meseregény formájában is olvashatod Szalma Edit festői képeivel.

 

leghajo

Kiss Ottó: Léghajó a Bodza utcában – Történet arról, hogyan hódította megkét jó barát a földet, a vizet és a levegőt, valamint a szépséges, de akaratos lányt, Fáber Lilit… – Kárpáti Tibor rajzaival. A kövérkés Dodi és a magas és vékony Szálka kincset keresnek a Bodza utcában. Építenek egy nagyon ötletes tutajt, léggömbökből igazi léghajót eszkábálnak, meghódítják a földet, a vizet és a levegőt, és igen, végül a szépséges és akaratos Fáber Lilit is…A fanyar humorú történet a sok rövid fejezettel, nagy betűkkel és minimalista rajzaival minden kezdő olvasó kedvence lesz!

 

 

 

A Pagony programok a Könyvfesztiválon

Helyszín: Millenáris


április 23. Szombat

14.30-15.00 Kiss Ottó-Kárpáti Tibor: Léghajó a Bodza utcában könyvbemutató

15.00-15.30  Magyari Péter-Lanczinger Mátyás: Bence és a türkiz Nabu könyv- és pókbemutató

 

április 24. Vasárnap

11.30-12.00 Vadadi Adrienn-Igor Lazin: Dani biciklizni tanul könyvbemutató

12.00-12.30 Harcos Bálint: Szofi bújócskázik könyvbemutató – felolvasás, játék, bújócskázás a szerzővel

16.00-16.30 Kolozsi Angéla-Szalma Edit: Bódog és Szomorilla könyvbemutató – Schneider Jankó és Nagy Viktória Éve bábszínészek (Hepp Trupp Társulat) bábelőadása (részlet a könyvből)

16.30-17.00 Finy Petra-Pásztohy Panka: Milu az indiánok között könyvbemutató – Mit tudsz az indiánokról? És az egyiptomiakról és a görögökről? Játékos kvízjáték a szerzővel!

 

Pagony dedikálások

 

április 23. Szombat

11.00-12.00 Marék Veronika dedikál

15.00-15.30 Kiss Ottó-Kárpáti Tibor: Léghajó a Bodza utcában,

15.30-16.00 Magyari Péter-Lanczinger Mátyás: Bence és a türkiz Nabu című könyveiket dedikálják

 

április 24. Vasárnap

11.30-12.00 Vadadi Adrienn-Igor Lazin: Dani biciklizni tanul, és

12.00-12.30 Harcos Bálint: Szofi bújócskázik című könyveiket dedikálják

16.30-17.00 Kolozsi Angéla-Szalma Edit: Bódog és Szomorilla,

17.00-17.30  Finy Petra-Pásztohy Panka: Milu az indiánok között című könyveiket dedikálják

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása