Fel

7 kérdés amit meg kell beszélnünk párunkkal a gyermekáldás küszöbén

parunk4

7 kérdés amit meg kell beszélnünk párunkkal a gyermekáldás küszöbén

 

Te mit tennél fel párodnak, ha 7 dolgot kérdezhetnél tőle témában?
pixel

pixel
A családalapítás klassz dolog, mindenki számára egy örök élmény, így ha egy mód van rá, ne kapkodjuk el. Persze ha nem tervezetten alakult a dolog, akkor hozzuk ki a maximumot amit tudunk, hiszen a boldog család alapja az őszinte szeretet! Ám ha van lehetőségünk tervezni, akkor ezt a 7 kérdést mindenképp beszéljük át!

 

parunk1

Tudjuk, hogy milyen szülők szeretnénk lenni?

Nyilván jók! De bővebben?

Mi és párunk vajon egyforma nevelési elvet képviselünk?

Ezt nem árt megbeszélnünk, mert annál rosszabb helyzet nincs is, mikor azon kezdünk el vitatkozni a kicsi előtt, hogy melyikünk elméletét hatjsuk végre a gyereken.

 

parunk2

Jól tudjuk kezelni a problémáinkat?

Mert hiába mondjuk, hogy nekünk nincsenek, minden párkapcsolatban akadnak. Hol kisebbek, hol nagyobbak, de vannak. A kérdés az, hogy képesek vagyunk-e egy életre moderálni magunkat, és nem ramazurit rendezni egy kicsi gyerek előtt?

 

Szoktunk sokat nevetni együtt?

Ha nem, akkor ne is vállaljunk gyereket! Sajnos sok olyan helyzet fog adódni a gyereknevelés során, amelyeket humor nélkül lehetetlenség túl élni. Stresszelés helyett néha könnyebb nevetni egy jót kínunkban, aztán elgondolkodni a megoldáson. Szóval akiben nincs gyermeki pajkosság, az nem áll készen erre a feladatra!

parunk3

Hogy állunk anyagilag?

Van aki számára ez fontos kérdés, van akinek pedig nem. Fontos azonban tudni, hogy mi magunk vagy párunk hogyan vélekedik erről. Nem túl szerencsés, ha későn derül ki, hogy valamelyikünket frusztál, ha nem tudunk mindent megvenni amit szeretnénk.

Mindketten szeretnénk gyereket?

Persze! Vágják rá sokan azonnal, de tényleg így van? Ez nem olyan lesz, mint egy játék a plüssmacival. Nem unhatjuk meg, nem dobhatjuk ki, nem cserélhetjük le. Ez egy életre szól! Egy életre köt össze embereket egymással. Biztosan készen vagyunk már? Csak azért, mert az életkor vagy a társadalmi helyzet úgy kívánja, ne hozzunk olyan döntést, amit magunktól nem tennénk.

 

parunk4

Felkészültünk rá, hogy kevesebb időnk lesz egymásra?

Anya éjjel és nappal is ébren lesz. Tennivalói túlnyomó részét a gyermek fogja kitölteni, így apukának a munka mellett segíteni kell még otthon is. Ez egy olyan állapot, amely mindkét szülőt kellőképpen lefárasztja majd. De abba belegondoltunk, hogy emiatt sokszor az együttlét helyett az alvást fogjuk választani? Persze csak átmenetileg, de viszonylag sok alkalommal. Nem szabad, hogy emiatt nehezteljünk egymásra vagy magunkra.

 

Tényleg szeretjük egymást?

Ahol már családról van szó, ott elvileg ez a kérdés egyáltalán nem állja meg a helyét. Ám sajnos a statisztikák azt mutatják, hogy sokan „csak” megszokásból vannak együtt, s csak úgy sodorja őket az élet a család és egyéb közös dolog kialakitása felé. Nem gondolkodnak, mert a helyzet kényelmes és biztonságos, ám ebből később komoly problémák keletkezhetnek.

 

 

forrás: www.kicsisziv.hu

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása