Fel

Régi pólóból – divatos karkötő

karkoto1

Régi pólóból – divatos karkötő

 

Neked is vannak kidobásra ítélt régi ruháid? Rossz érzés őket a szemetesbe hajítani, de az embernek általában nincs jobb ötlete. Nekünk támadt egy, próbáld ki!

pixel

pixel

Ezek a karkötők régi színes felsőkből készülnek, nagyon mutatósak, a tinik kedvenceivé válnak hamar, de akár ajándékba is adhatunk egyet.

 

karkoto2

A kézzel készített ékszerek értéke sokkal nagyobb, mint bármely üzletben vásárolt társáé, szóval engedjük szabadjára a fantáziánkat és készítsünk néhányat magunknak, gyermekünknek, szeretteinknek.

Keressünk otthonunkban néhány régi, egyszerű műanyag vagy fém karperecet, amelyet a karkötőnk elkészítéséhez fogunk használni.

Ha nincs, akkor bizsu boltokban vehetünk olcsón, ne foglalkozzunk azzal, hogy milyen színű, szép-e vagy sem, mert úgy sem fog látszódni.

A használaton kívüli pólók közül válogassuk ki azokat, amelyeknek a színe passzol az ötletünkhöz. Használhatunk egy vagy több félét is, ezért érdemes őket úgy komponálni, hogy később legyen mihez felvenni őket. Tehát a használatban lévő ruhatárunk legfőbb színeit érdemes figyelembe venni.

 

karkoto3

Ezután vágjunk hosszú csíkokat a pólókból. Mi 16 cm hosszú anyagokkal dolgoztunk, amelyek kb 1cm szélesek. Érdemes azt is figyelembe venni, hogy a ruha rugalmas-e vagy sem. Ha rugalmas, akkor elég a 16cm, de ha nem, akkor érdemes 18-20 cm hosszúra hagyni a csíkokat, mert a fonás és tekercselés során veszít a felhasználható hosszából az anyag.

Ezután egyszerű fonással fonjuk össze a színeket, majd tekerjük körbe a karikát az anyaggal. Nem muszáj fonást sem alkalmazni, mert a körbetekeréssel is szuper jól néznek ki.

 

karkoto1

Ha szeretnénk, akkor csillogó madzagot is belevezethetünk, vagy néhány szem gyöngyöt is ráfűzhetünk. Ezektől még egyedibbé válnak majd.

Ha körbe értünk a tekeréssel vagy a fonással, akkor az elején rögzített csomóból lógó madzaggal csomót kötve tudjuk “elvarrni” a szálakat. Ha nem szeretnénk lógót hagyni a karkötőn, akkor pillanatragasztóval tudjuk hozzáragasztani az anyag végét a karperechez. Vagy akár egyszerűen csak megcsomózzuk, és a lógó részt pedig levágjuk róla.

 

forrás: www.kicsisziv.hu

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása