Fel

„Öröm nélkül nincs igazi tanulás”

00002

„Öröm nélkül nincs igazi tanulás”

Figyelem, összpontosítás, felfedezés hétköznapi tudományreceptekkel. Gyermekeink képzése nem, vagy nem csak az iskolapadban történik, sőt! A címben szereplő idézet a világhírű Nobel-díjas agykutatótól, Freund Tamástól származik. Persze a gondolat nem új, elég csupán a reformpedagógiák egyik nagy élharcosára, Rudolf Steinerre gondolnunk, akinek módszerei máig megosztják a közvéleményt. Az érdeklődés felkeltése szülői feladat is.

„A tudománynépszerűsítés, ismeretterjesztés az egyik legfontosabb feladatunk a gyerekek, fiatalok felé” – vallja Sík András, az ELTE planetológusa, Junior díjas tudós. A fiatal Mars-kutató szerint a tudománykommunikációt közérthető módon és élvezetesen kell bemutatni a diákok felé. Egy-egy otthon végzett kísérlet, önfeledt családi kutatás is megalapozhatja a gyerekek további érdeklődési területét, szakkörökben való aktív részvételét. Keressünk tudományműhelyeket, készítsünk lávalámpát vagy látogassunk el a Csodák Palotájába, a Jövő Hídjára és keressünk hétköznapi tudományrecepteket a Da Vinci Learning Tv csatorna új portálján. – javasolja a fiatal tudós.

 Kísérletezz! Tanulj! Játssz! Alkoss!

Családi kaland, készíts láva lámpát és nyerj!

A Da Vinci Learning ismeretterjesztő Tv-csatorna otthoni kísérletezésre invitálja nézőit és rajongóit!

Ki gondolta volna, hogy egy lávalámpához nincs szükség másra csak egy PET palackra, egy kis étolajra, némi színezékre és egy pezsgőtablettára?

Egy ilyen lámpa elkészítése a családdal közösen, nagyszerű móka, emellett most értékes nyereményeket is érhet. Nincs szükség másra, csak elkészíteni a Da Vinci Learning útmutatása alapján, saját egyedi lávalámpátokat és feltölteni az erről készült képet a Da Vinci Learning facebook oldalára.

További információk: Facebook.com/davincitv

 

Nyeremények:

1. helyezett: Szélerőmű modell, 3 db Mi-Micsoda könyv, Leonardo Da Vinci repülő modell, Szitakötő magazin, Csodák Palotája belépő

2. helyezett: Mikroszkóp, 2 db Mi-Micsoda könyv, Szitakötő, Csodák Palotája belépő

3. helyezett: Túlélő szett (távcső, iránytű, bicska), 1 Db Mi-Micsoda könyv, Szitakötő, Csodák Palotája belépő

Weboldalunk mindenkinek: www.da-vinci-learning.hu

Weboldalunk a gyerekeknek: hu.kids.da-vinci-learning.com

Facebook oldalunk: facebook.com/davincitv

(x)

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása