Fel

Sakkpalota fesztivál és pedagógus konferencia

2012_12

Sakkpalota fesztivál és pedagógus konferencia

 

Új helyszínen, a Művészetek Palotájában várja közönségét az Aquaprofit-Polgár Sakkfesztivál, szeptember 29-én. A már megszokott családi programok mellett újabb aspektusait ismerhetjük meg ennek a misztikus, történelmi játéknak. Nem marad el a szimultán sakkozás a Polgár testvérekkel, számos különleges vendég jelenlétében. A fesztiválhoz kapcsolódóan rendezik meg a Sakkpalota Nemzetközi Pedagógus Konferenciát, ahol a sakk gondolkodást fejlesztő módszerként, illetve mint iskolai tantárgy is megismerhető.

 2012_16

Sakk, mint művészet

A 2013-as esztendő egy újabb nagy lépést hoz az évről évre megújuló, és mindig meglepetésekkel teli Aquaprofit-Polgár Sakkfesztivál immár hét éves történetében. Már a helyszín megválasztása is önmagáért beszél. A Művészetek Palotájának patinás termeiben a sakk, mint művészet jelenik meg, és kapcsolódik össze számos más művészeti ággal.

A fesztivál ezúttal is valódi családi esemény lesz. A gyermekeknek szóló programjai összekapcsolódnak a Müpa-ban már hagyományos és rendkívül népszerű Cifra Palota programmal. A sakkoktatás mellett így lesznek a sakkozással kapcsolatos kézműves foglalkozások, sakkjátszótér, vetélkedők, fényképező sarok, és sok más izgalmas esemény.

A nap fénypontja természetesen ezúttal is a Polgár nővérek elleni szimultán lesz, amelyen közéleti személyiségek, sportolók, művészek, tudósok, üzletemberek, politikusok, sakkrajongók és gyerekek mérkőzhetnek meg a misztikus játék történetének leghíresebb testvérhármasával.

aquaprofit-polgar-sakkfesztival.jpg_368x800kisebb

Az Aquaprofit-Polgár Sakkfesztivál, olyan rangos civil, társadalmi eseménnyé vált az elmúlt esztendőkben, amelyen szívesen vesznek részt ismert közéleti személyiségek, sportolók, művészek, tudósok, üzletemberek, politikusok, sakkrajongók és mindenekelőtt gyerekek, remekül szórakozva az egész napos rendezvényen. A fesztivál már a korábbi évek során is számos külföldi meghívottat látott vendégül, ebben az évben azonban ezen a téren is nagy meglepetéssel készülnek a szervezők. A meglepetésvendég kiléte egyelőre még titok.

sakkpalota

Sakkpalota Nemzetközi Pedagógus Konferencia

A Polgár Judit Sakk Alapítvány a Képességfejlesztésért egy egyedülálló, új módszertani programot dolgozott ki az általános képesség fejlesztésre, a logikus és kreatív gondolkodás elősegítésére, a digitális korban fellépő gondolkodásfejlődési hiányosságok pótlására. A Nemzeti Alaptantervben, az általános iskolák alsó tagozatában, 2013-tól választható tantárgy-ként szereplő új tárgy a sakk alapszabályait és eszközrendszerét használva épül be a normál tanterv alaptantárgyaiba. A konferencia keretein belül előadásokat láthatnak és hallhatnak a kor kihívásainak, a gyerekek gondolkodásában beálló változásoknak minden szempontból megfelelő Sakkpalota programról, a pedagógusok bevonásában rendkívül sikeres svéd sakkprogramról, a digitális korban a legkomplexebb stratégiai táblajáték oktatásában rejlő lehetőségekről, a Sakkpalota programnak a közoktatásba, a helyi tantervbe történő beillesztéséről.

 

A fesztivál részletes programja megtalálható az Egyszervolt Programajánlójában.

  – nyp –

 

 

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása