Fel

Sportkalandpark: két napot is lóghatsz a szeren

mozgás

Sportkalandpark: két napot is lóghatsz a szeren

Már csak 14 napot kell aludni, és olyan sportolókkal találkozhatsz és mérközhetsz meg mint Csabai Edvin, Csollány Szilveszter, Dzsudzsák Balázs, Gergely István, Marosi Ádám, Pulai Imre, Sebestyén Júlia, Vass Dóra. És nemcsak Budapesten próbálhatsz ki egzotikus sportokat. Idén 15 vidéki városban is lesz Nagy Sportágválasztó, hogy az egész ország választhasson…. sportágat.

A 2010. május 14-15-én immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Budapesti Nagy Sportágválasztó ismét szélesre tárt kapukkal várja a sport szerelmeseit, és persze azokat is, akik még nem estek szerelembe!

A helyszín: Merkapt Maraton Sportközpont, 1106 Budapest, Maglódi út 12/A.

 

A Merkapt Maraton Team SE által életre hívott non-profit, civil kezdeményezés célja, hogy rendszeresen lehetőséget adjon a gyermekek, de akár a felnőttek számára is, hogy a sport közelébe kerülhessenek, és a gyakorlatban ismerhessék meg az egyes sportágak lényegét. A budapesti rendezvény egy helyszínen több mint nyolcvan sportág számára ad bemutatkozási lehetőséget, és ami a lényeg: a látogatók mindegyikbe „belekóstolhatnak”, kipróbálhatják a sportágakat, s mindezt díjmentesen, edzői felügyelet mellett tehetik meg, rögtön felvilágosítást kapva, hogy hol gyakorolhatják az adott mozgásformát.

Nem akármilyen lehetőség ez a közönség számára, hiszen a fedett pályás „küzdőarénában” a birkózószőnyeg és box-ring várja a látogatókat, a plasztik pályán a korcsolyasportokkal ismerkedhetnek meg, de a floorball pályán vagy a kiépített mini-squash pályán is próbára tehetik magukat.

Nyűdd a labdát és lapátolj!

A sporttobzódás persze itt nem ér végett, hiszen érdekes labdasportokból van számos: mint például a lábtoll-labda, a softball, a golf, vagy a gyorstollaslabda, és tovább a klasszikusan gömbölyü labdákig, mint a tenisz, kosárlabda, (akrobatikus is!), labdarúgás (freestyle is!), strandkézilabda, röplabda. Ott lesznek a labdát érdekesebben felhasználók sportágak is, mint például a korfball, lacrosse sportág is. Ezek a sportágak mind megtalálhatóak és kipróbálhatóak.

És itt még mindig nincs vége a sornak, hiszen a sípálya mellett két kajak-kenu medence várja a lapátolni vágyókat – kajak-kenu sportok, rafting, evezés –, de itt kap helyett a vitorlázás is. Remélhetőleg elég meleg lesz ahhoz, hogy a vállalkozóbb kedvűek az úszás, a vízilabda és a szinkronúszás sportágaknál vízbe is merülhessenek.

A küzdősportok szerelmeseinek

És akkor még szót sem ejtettünk a küzdősportok izgalmasabbnál, izgalmasabb válfajairól, a birkózásról, a karate-ról, a judo, kendo, kung-fu sportágakról vagy éppen a különleges nevű canne de combat-ról, vagy savate-ról. Persze nem hiányozhatott az atlétika, a tájfutás, triatlon, a sakk, az íjászat, a sportlövészet, a lovaglás vagy a tornasportok sem, a táncsport és a fitness helyszínén ritmusra „tombolhat” a közönség…, de újdonságként most a siklóernyő, a tamburello, a hosszúkard vívás, a baranta, a cheerleading, a diszkgolf és a tereplövészet sportágakkal is megismerkedhetünk. Szóval egy igazi „sportkalandpark” várja a látogatókat.

A több mint 80 sportág közül mindenki kiválaszthatja a korának, nemének, testfelépítésének, vagy akár pénztárcájának leginkább megfelelőt.

A rendezvény pénteki napján elsősorban az előre bejelentkezett óvodás, iskolás csoportokat várják a szervezők, de pénteken 14 órától és szombaton egész nap (9 és 17 óra között) a családoké, a nagyközönségé a terep.

A Budapesti Nagy Sportágválasztó két napján közel 40 élsportoló, olimpikon is megjelenik, többségükkel az együttsportolásra is lehetőség nyílik, mely életre szóló élményt jelenthet a látogatóknak.

Néhány élsportoló, olimpikon, aki biztosan jelen lesz: Csabai Edvin, Csollány Szilveszter, Dzsudzsák Balázs, Gergely István, Marosi Ádám, Pulai Imre, Sebestyén Júlia, Vass Dóra… és még sokan mások!

Vidéken
A budapesti két (májusi és szeptemberi) rendezvény mellett, idén 15 vidéki városban is lesz Nagy Sportágválasztó, hogy az egész ország választhasson… sportágat!

 

A regionális rendezvények az Országos Sportágválasztó Szervezőiroda koordinálásában, de helyi partnerek szervezésében jönnek létre

Májusi vidéki helyszínek:

2010. május 7-8. – BÉKÉS, SZEGED

2010. május 14-15. – DUNAÚJVÁROS

2010. május 28-29. – HÓDMEZŐVÁSÁRHELY, KECSKEMÉT, NYÍREGYHÁZA, PÉCS

További információ: www.sportagvalaszto.hu

(x)

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása