Fel

Szakkör indul a pécsi Természettudományi Múzeumban

bogar4

Szakkör indul a pécsi Természettudományi Múzeumban

 

Új foglalkozássorozatot indít februártól a pécsi Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztálya Sár József rovarász vezetésével. Emellett még mindig lehet jelentkezni az alapfokú gombaismereti tanfolyamra, amely márciusban indul.

bogar3

A bogarász szakkör első foglalkozása 2014. február 22-én 10 órakor kezdődik “A brazil esőerdők óriás bogarai” címmel. A részvevők többek között a 15-21 cm hosszú óriáscincér, a 18 cm-es herkulesbogár, illetve elefántbogár fajok fejlődésével, életmódjával és védelmükkel ismerkednek.

bogar5
A szakkörök minden hónap utolsó szombatján délelőtt 10 és 11 órakor kezdődnek 15-20 fős csoportokban. A foglalkozások 60 percesek, belépő 600ft/fő. A foglalkozás díja magában foglalja a kiállítás megtekintését is. A részvevők önálló témánként megismerkedhetnek elsősorban a világ bogaraival az óriásoktól a parányokig, nemcsak fotókon, hanem preparátumokon és alkalmanként élő állatokkal. Elsajátítják a „bogarászat” egyszerűbb szakmai fogásait, emellett az állatok és élőhelyük védeleméről is tanulnak.

 

Az iskolai tananyagot is kiegészítő szakkörökre diákokat és felnőtteket egyaránt várnak a JPM Természettudományi Osztályának Tücsöktermébe (7623 Pécs, Szabadság u. 2.). A foglalkozások szervezői kérik az előzetes bejelentkezést a helyszínen vagy telefonon (36 72 213-419), illetve e-mailben (termtud@jpm.hu).

 

Február 1-jén 10 órakor újra jelentkezik Ötvös Károlyné, Ida néni szakköre, amelyen az érdeklődők a vizek és vízpartok madaraival ismerkedhetnek a Természettudományi Múzeumban. A foglalkozásra minden érdeklődőt, új és régi szakköröst szeretettel várnak a szervezők. A részvételi díj: 500 Ft/fő.

bogar2

Emellett bár nagy az érdeklődés, de továbbra is várjuk a jelentkezőket a 2014. március 6-án induló alapfokú gombaismereti tanfolyamra. A tanfolyamra való jelentkezés részletei az alábbi honlapon ismerhetők meg:

http://termtudmuzeumpecs.blogspot.hu/2014/01/alapfoku-gombaismereti-tanfolyam-2014.html

 

Janus Pannonius Múzeum

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása